«Ναι» με αστερίσκο για το ασφαλιστικό από Βρυξέλλες: «Να δούμε αν βγαίνουν τα νούμερα»

11:11 9/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Μετά τις 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, τονίζοντας απομένει αρκετή τεχνοκρατική δουλειά προτού επιτευχθεί συμφωνία.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη δομή της μεταρρύθμισης. Αλλά βγαίνουν τα νούμερα; Χρειάζεται να έχουμε περισσότερα αριθμητικά και τεχνικά δεδομένα από τις ελληνικές αρχές, ώστε να είμαστε

σε θέση να απαντήσουμε», δήλωσε.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από τις Βρυξέλλες, το ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι αποδεκτό, αλλά παραμένει ασαφές εάν τα μέτρα θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αν και δεν υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας μειώνεται και η αξιολόγηση αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσεων του δανείων και για την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση χρέους.

The post «Ναι» με αστερίσκο για το ασφαλιστικό από Βρυξέλλες: «Να δούμε αν βγαίνουν τα νούμερα» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα