«Μουδιασμένοι» οι σεισμολόγοι: Αναμένονται νέες δονήσεις στην Κεφαλλονιά [βίντεο]

09:45 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε επιφυλακή παραμένουν οι σεισμολόγοι της χώρας, έπειτα και από τον τελευταίο σεισμό που ταρακούνησε την Κεφαλλονιά, σύμφωνα με τις δηλώσει της διευθύντριας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Μαρίας Σαχπάζη.

Ο νέος σεισμός που ταρακούνησε την Κεφαλλονιάς είχε μέγεθος 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5: 08 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

«Η

περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή», ανέφερε η κυρία Σαχπάζη, εκτιμώντας ότι αναμένονται και νέες σεισμικές δονήσεις, ενώ συμπλήρωσε: «Θα έλεγα ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ενεργοποιηθεί μία μεγάλη περιοχή. Η Κεφαλονιά βρίσκεται σε μια δύσκολη, τεκτονικά, περιοχή όπου συναντώνται και η βύθιση της αφρικανικής πλάκας, αλλά και το γνωστό ρήγμα της Κεφαλονιάς. Είναι λογικό, λοιπόν, να έχει ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος χώρος».

Τέλος, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού τόνισε ότι οι σεισμολόγοι ολόκληρης της χώρας παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου προσπαθώντας να καταλάβουν αν θα υπάρχει συνέχεια ή θα ολοκληρωθεί με μερικούς αναμενόμενους και «ακίνδυνους» μετασεισμούς.

Μάλιστα, σε αντίθεση με την σεισμική δόνηση της περασμένης εβδομάδας, αυτή τη φορά σημειώθηκαν και μερικοί τραυματισμοί των κατοίκων του νησιού. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Παρίσης, έκανε λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον δέκα κατοίκων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα