Διαλύθηκαν τα πάντα – Εικόνες-σοκ από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στην Κεφαλλονιά

09:03 3/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφουν οι κάμερες στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς η οποία χτυπήθηκε ξανά τα ξημερώματα από τον Εγκέλαδο, με έναν σεισμό ο οποίος άγγιξε τα 5,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Ληξουρίου τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν τραυματίες και ότι έχει καταρρεύσει τοίχος στο νοσοκομείο Ληξουρίου. Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν ομαλά τα σπίτια του.

Όπως μεταδίδει

το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής σεισμολογίας, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σημείωσε πως «είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο» και φοβάται πως πολλά σπίτια αναμένεται να καταποντιστούν λόγω του μεγέθους του. «Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος. Όπως δήλωσε επίσης ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Οι εικόνες που μεταδίδουν ωστόσο το portoni.gr, και άλλα κεφαλλονίτικα portals, παρουσιάζουν την έκταση των ζημιών με γκρεμισμένους τοίχους μέχρι και διαλυμένους τους προβλήτες του λιμανιού.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα