Μητσοτάκης: Είπα στην Τρόικα ότι δεν θα δεχτούμε άλλες απολύσεις από το 2015 [βίντεο]

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και την διαθεσιμότητα στον ΕΟΠΥΥ μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί ένα δυνατό “όπλο” στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Το μνημόνιο ήταν απόρροια της χρεοκοπίας. Από τη στιγμή που βγαίνουμε από καθεστώς χρεοκοπίας δεν θα υπάρχει μνημόνιο όπως το γνωρίζαμε.

Θα τηρήσουμε τη δέσμευσή μας για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. Στο τέλος του 2013 είχαμε κάνει 3.500 και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να κάνουμε άλλες 11.500.

7.900 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Τους γιατρούς που θα απολυθούν θα τους αντικαταστήσει με επικουρικούς. Τώρα θα μπορεί το ΕΣΥ να προκυρήξει νέες θέσεις γιατρών που του είναι απαραίτητες.

Υπάρχουν εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα που δεν θα μπορούν να απορροφηθούν στο δημόσιο... Η κινητικότητα δεν θα έπρεπε να συνδέεται με απολύσεις. Συνδέθηκε, γιατί στο παρελθόν δεν τολμούσαμε να μιλάμε για απολύσεις. Εξήγησα στην Τρόικα ότι από το 2015 δεν θα δεχτούμε κινητικότητα που να συνδέεται με απολύσεις στο Δημόσιο.

Έχουμε αρκετά φιλόδοξα σχέδια. Ήδη μεταφέρθηκε στα ΚΕΠ προσωπικό 700 ατόμων. Καταργούμε τελείως τις επικυρώσεις δημοσίων εγγράφων. Περνάμε online πολλές από τις λειτουργίες των ΚΕΠ».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα