Guardian: Πως μπορεί να νιώσει τους Έλληνες η Λαγκάρντ που «τσεπώνει» 500.000 δολάρια

Επίθεση στην Κριστίν Λαγκάρντ εξαπολύει αρθρογράφος του Guardian με αφορμή τις δηλώσεις της αναφορικά με τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα και για το ότι η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 1943.

Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε μιλήσει στην εκπομπή Q&A του καναλιού ABC

και παραδέχτηκε ότι η Τρόικα είχε αστοχίες και έχει κάνει λάθη στην Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έσπευσε να διευκρινίσει όμως ότι τα λάθη έγιναν λόγω των λανθασμένων στοιχείων που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και «δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα». Η ίδια εκτίμησε ότι οι Έλληνες έχουν περάσει πολλά αλλά συμπλήρωσε ότι τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι «όλοι μας χαιρόμαστε με το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943», ωστόσο προκλήθηκαν πολλά ερωτήματα από την συγκεκριμένη δήλωση.

Ο αρθρογράφος του Guardian, Αλέξανδρος Ανδρέου ασκεί σκληρή κριτική στην Κριστίν Λαγκάρντ και τόνισε ότι είναι μία γυναίκα που έχει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων το χρόνο, κυκλοφορεί με λιμουζίνα και μένει σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και «για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί την ελληνική τραγωδία, δεν αντιλαμβάνεται την κατήφεια που υπάρχει στο λαό και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν τρόφιμα μέσα στους κάδους των απορριμάτων».

Επίσης αναφέρει ότι πολλοί Έλληνες πεθαίνουν από ασφυξία επειδή καίνε σκουπίδια στα τζάκια τους και χιλιάδες άλλοι στέκονται στην ουρά για να πάρουν πακέτα βοήθειας, ενώ συμπληρώνει πως «η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι, να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή».

Ο Αλέξανδρος Ανδρέου σημειώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα λογιστικών πράξεων και όσον αφορά το 1943 που ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, η Ελλάδα ήταν υπό ναζιστική κατοχή και η χώρα θρηνούσε το 10% του πληθυσμού της σε θύματα.

Τέλος ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «κάθε φορά που η Κριστίν Λαγκάρντ αποφασίζει να σχολιάσει κάτι για την Ελλάδα, οι νεοναζί της χώρας πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους» και σημειώνει με νόημα ότι η κ. Λαγκάρντ στέλνει με την δήλωση της το μήνυμα στην Ελλάδα ότι τα πάει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό κατοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα