Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Υπήρξαν σχέσεις ιεραρχών με την Χρυσή Αυγή, αλλά παλιά

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως ανοίγει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος ο οποίος πιάνει τον καυτό θέμα των σχέσεων ιεραρχών και Χρυσής Αυγής και κάνει σοβαρές αποκαλύψεις.

Η στενή σχέση και υποστήριξη που έχουν δείξει να έχουν ορισμένοι ιεράρχες με το εθνικιστικό κόμμα είναι θέμα συζήτησης τόσο στην Πολιτεία όσο κα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.fm ανήμερα τα

Χριστούγεννα παραδέχθηκε τις σχέσεις αυτές, κι ας έσπευσαν ορισμένοι να απαρνηθούν άρον άρον την Χρυσή Αυγή μετά το αποκαλυπτικό βίντεο που έδειχνε τον Νίκο Μιχαλολιάκο να μιλά για στενή επαφή με τον κλήρο.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Οντως κάποια στιγμή υπήρξαν. Πότε όμως; Tότε που τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα, τότε είχαμε κάποιοι μελετήσει σωστά, δεν είχαν μιλήσει αυτοί που έπρεπε να μιλήσουν. Σήμερα, δεν είναι κανένας επίσκοπος που να μπορεί να αρθρώσει λόγο υπέρ αυτής της, δυστυχώς όπως προέκυψε, καταστάσεως που δεν μας τιμά ούτε σαν Έλληνες ούτε σαν ορθόδοξους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος και πρόσθεσε: «Mέσα στο σώμα της ιεραρχίας σήμερα στην Ελλάδα κανείς δεν θα πάρει και δεν θα υπερασπιστεί αυτές τις ιδέες και αυτά που εκπροσωπούν».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα