Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τις πιο νόστιμες Χριστουγεννιάτικες δίπλες

Βάλε την παράδοση της Καλαμάτας στο σπίτι σου με το πιο απολαυστικό εορταστικό γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σκληρό αλεύρι4 κουτάλια σούπας ζάχαρη άχνη10 αυγά1 κουτάλι τσαγιού μπέικιν πάουντερ2 βανίλιεςλάδι για τηγάνισμα1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη1 1/2 φλιτζάνι νερότριμμένο καρύδι για στόλισμακανέλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μια

τρύπα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 30′.

Κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλα. Κάθε τέτοιο φύλλο όταν λεπτύνει αρκετά θα πρέπει να το κόψουμε σε λωρίδες μήκους περίπου 10 εκατοστών και πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να γίνει όλη η ζύμη λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι μας και το αφήνουμε λίγο να κάψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο λάδι μία μία λωρίδα, την αφήνουμε πολύ λίγο χρόνο, ώστε να πάρει λίγο χρώμα, και με τη βοήθεια πιρουνιών την τυλίγουμε γρήγορα σαν φλογέρα.

Κάθε μία δίπλα που τελειώνουμε από το τηγάνισμα την βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5′-10′.

Για το μέλωμα:

Για να μελώσουμε τις δίπλες θα πρέπει οι δίπλες αλλά και το συρόπι να είναι απαραίτητα κρύα. Ρίχνουμε λοιπόν προσεκτικά μία μία δίπλα στο σιρόπι και την βγάζουμε σε μια πιατέλα. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις δίπλες μας.

Σε κάθε στρώση από δίπλες που βάζουμε στην πιατέλα ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και λίγη κανέλλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουμε όλες τις δίπλες. Μπορείτε να τις πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη!

Keywords
Τυχαία Θέματα