Μιχελάκης: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να μας συνδράμουν με ελάφρυνση του χρέους

Τη συνδρομή των Ευρωπαίων στη μείωση του ελληνικού χρέους ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης τονίζοντας πως κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός δεν έχει υποστεί τις ίδιες θυσίες με τον ελληνικό.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση στη χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάναμε θυσίες, που δεν έχει κάνει κανένας άλλος ευρωπαϊκός λαός σε καιρό ειρήνης. Αλλά μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, να μας συνδράμουν διευκολύνοντας την ελάφρυνση

του χρέους μας».

Όσον αφορά το ζήτημα των προσφύγων ο κ. Μιχελάκης ζήτησε επίσης την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ρύθμισης για ισομερή κατανομή βαρών ενώ ερωτώμενος για τη φρούρηση των θαλασσίων συνόρων,ανέφερε ότι η Frontex πρέπει να αναλάβει «έναν ισχυρότερο ρόλο για να απλώσει δίχτυ ασφαλείας στη νότια Ευρώπη» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τη συνεργασία με τα κράτη-μέλη του Νότου.

Γι αυτό, όπως τονίσε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεξήγαγε πρόσφατα συνομιλίες στην Ιταλία και τη Μάλτα. Σε ό,τι αφορά την κατανομή βαρών, υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ με βάση τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους-μέλους».

Σχετικά με την Χρυσή Αυγή ο κ.Μιχελάκης ανέφερε πως «οι ανακριτικές αρχές συγκέντρωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα το αποδεικτικό υλικό για την εγκληματική οργάνωση» ενώ σε ό,τι αφορά τις διασυνδέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ότι «υπήρχαν μεμονωμένες διασυνδέσεις και το είχαμε παρατηρήσει».

Ο κ.Μιχελάκης ρωτήθηκε για το μέγεθος του προβλήματος που ήρθε στην επιφάνεια με το παιδί που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά και απάντησε πως δεν πιστεύει ότι πρόκειται για ένα ειδικό πρόβλημα εντός της κοινότητας των Ρομά.

Keywords
Τυχαία Θέματα