Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Κορυφώνεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου με την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2013 Αγωνία στην κυβέρνηση για τα «ναι» και τα «όχι» που παραδοσιακά αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά που φέτος έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω του αυριανού Eurogroup (από το οποίο η Ελλάδα περιμένει έγκριση για εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ από το πακέτο στήριξης). Τι είπαν τις τελευταίες ώρες από το βήμα της Βουλής

οι αρχηγοί των κομμάτων.

Δείτε σε απευθείας σύνδεση την ψηφοφορία εδώ.

Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Ψηφίσατε τα μέτρα αλλά δεν πήρατε τα λεφτά της δόσης.

«Διαλύετε τις εργασιακές σχέσεις για να κάνετε το χατίρι των τραπεζιτών», δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της συγκυβέρνησης και υποστήριξε πως η κυβέρνηση πέταξε την προγραμματική της συμφωνία στα σκουπίδια. Χαρακτήρισε το πρόβλημα χρέους ως ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό και δήλωσε ότι απαιτείται συνολική λύση για τις χώρες του νότου. «Δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε για τον προϋπολογισμό καθώς όλα είναι στον αέρα λόγω της ύφεσης», κατέληξε και τόνισε πως η συγκυβέρνηση ψήφισε τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου 3 αλλά δεν πήρε ακόμη ευρώ από τα 31,5 δισεκατομμύρια του πακέτου στήριξης. Έκανε μάλιστα λόγο για «κρυφό πρόγραμμα» της κυβέρνησης, των δανειστών και της Μέρκελ να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποικία χρέους.

Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά.

«Όσοι επενδύουν στην ανασφάλεια, το χάος και την ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, θα διαψευστούν. Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική. Ως χώρα δείξαμε ότι θέλουμε και μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα που δεν είναι επιλογή μας, αλλά ανάγκη επιβίωσης της χώρας. Δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης. Ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η οριστική υπονόμευση της Ευρωζώνης συνολικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η εκλογική έφοδός του καθώς και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο. «Δεν είστε καν της μόδας πλέον», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάθε δισταγμός υπονομεύει την αξιοπιστία της Ευρωζώνης και θέτει σε κίνδυνο τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα» τόνισε και έθεσε ως ως απαραίτητες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία της χώρας τις εξής:

1η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι μια άμεση, καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα.2η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η άμεση & πλήρης εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται (44,7 δισ)3η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.4η εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αλέκα Παπαρήγα (ΚΚΕ): Αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή χρέους

«Μα είναι δυνατό όταν είσαι μέσα στην ΕΕ να έχεις ποτέ τη δυνατότητα της δημοσι

Keywords
Τυχαία Θέματα