Πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό των 7,8 βαθμών στην Ινδονησία

16:35 2/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Φονικός είναι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την περιοχή ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα στην Ινδονησία.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν νεκροί, χωρίς να αναφέρει πόσοι.

Ο Ιερώνυμος Γκούρου, αναπληρωτής επικεφαλής των επιχειρήσεων της υπηρεσίας, είπε στο Reuters:

«Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πεθάνει».

Αρχικά η αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμών, ενώ στη συνέχεια το αναβάθμισε προς τα κάτω στους 8,1 βαθμούς και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,9.

Νέα ανακοίνωση ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι τελικά 7,8 βαθμοί και ότι σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων και όχι δέκα όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παντάνγκ, σύμφωνα με το USGS.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Δυτική Σουμάτρα, τη Βόρεια Σουμάτρα και το Άτσεχ. Η προειδοποίηση ήρθη λίγο αργότερα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Δυτική Σουμάτρα, τη Βόρεια Σουμάτρα και το Άτσεχ.

Το ίδιο συνέβη με την προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της δυτικής Αυστραλίας που είχε εκδώσει το Μετεωρολογικό Γραφείο της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδονησία είχε πληγεί σφοδρά το 2004 από τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς βρίσκεται στο αποκαλούμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού», μία άκρως σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντιούνται διαφορετικές τεκτονικές πλάκες, που προκαλούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστειακών εκρήξεων.

Ο σεισμός τότε ήταν μεγέθους 9,3 της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε βόρεια της Σουμάτρα και ο τραγικός απολογισμός από τα τσουνάμι που προκλήθηκαν ήταν 230.000 έως 280.000 νεκροί.

The post Πληροφορίες για νεκρούς από τον σεισμό των 7,8 βαθμών στην Ινδονησία appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα