Με αυτή τη δίαιτα θα χάσεις 3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα!

Κι ενώ ο αγώνας για να βάλεις το τζιν σου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τα Χριστούγεννα που έρχονται σε 20 ημέρες περίπου, σου προσθέτουν έναν νέο πονοκέφαλο, αφού θα πρέπει να χωρέσεις σε κάποιο κουστούμι ή σε ένα υφασμάτινο παντελόνι που δεν έχεις φορέσει φέτος. Διαβάστε μια δίαιτα που θα μπορέσει να σε κάνει να «πέσεις» ένα νούμερο στα ρούχα!

Η δίαιτα DASH έχει ψηφιστεί πρόσφατα από γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων

ως «η πιο υγιής δίαιτα στις ΗΠΑ». Τι θα πρέπει να κάνεις; Απλά πράγματα.

Κατ “αρχάς, θα πρέπει να καταναλώνεις πολλά λαχανικά. Μπορείς να φας όσα μη-αμυλούχα λαχανικά θέλεις – δεν υπάρχουν όρια. Το μενού περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως άπαχο κρέας, ψάρι, τυρί με χαμηλά λιπαρά και ξηρούς καρπούς. Έτσι αυξάνεται το αίσθημα κορεσμού, που συμβάλλει στη μείωση του «τσιμπολογήματος» κρατώντας επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά.

Από τη στιγμή που σταματάς να καταναλώνεις αμυλούχα και ζαχαρούχα τρόφιμα, ο μεταβολισμός σου θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί θα υπάρχει μειωμένη ζήτηση για ινσουλίνη (η ορμόνη που κρατά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε σταθερή κατάσταση). Τις πρώτες ημέρες. μάλιστα, θα παρατηρήσεις τη μέση σου να συρρικνώνεται και το λίπος της κοιλιάς να χάνεται.

Τι πρέπει να κάνεις:

Τις επόμενες 14 ημέρες θα τρως γεύματα με τις μερίδες να είναι μετρίου μεγέθους. Για να το υπολογίσεις σωστά το μέγεθος της μερίδας, σκέψου: μία μερίδα κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά να είναι όσο και το μέγεθος της παλάμης σου. Καρύδια, φασόλια, φακές να είναι περίπου να «χωράνε» στη χούφτα σου. Ένα κομμάτι τυρί να είναι το μέγεθος ενός μικρού σπιρτόκουτου.

Τι πρέπει να τρως…

1. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε κορεσμένα λίπη. Αυτά περιλαμβάνουν:

 Άπαχα κρέατα Τα ψάρια και τα πουλερικάΤα φασόλια και οι φακέςΤρόφιμα σόγιαςΤυριά με λιπαρά χαμηλής περιεκτικότητας ΑυγάΓιαούρτι χωρίς γλυκαντικά ή τεχνητά γλυκαντικά (ένα μικρό δοχείο ανά ημέρα)

2. Υγιεινά λίπη. Αυτά είναι τα τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 και πολυακόρεστα λίπη, τα οποία έχουν αποδειχθεί, εάν καταναλώνονται κανονικά, πως έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για την κυκλοφορία και τη μείωση του κινδύνου καρδιακής νόσου. Τα τρόφιμα που διαθέτουν τέτοια είναι:

 Το αβοκάντο Τα φυτικά έλαια, κυρίως ελαιόλαδο και έλαια ξηρών καρπών

Σημειώστε ότι το λάδι καρύδας και φοινικέλαιο αποκλείονται, δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, μαζί με τις σάλτσες σαλάτας, ειδικά εκείνες που βασίζονται σε αυτά τα δύο έλαια.

3. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχουν υγιή λίπη.  Αυτά είναι:

Ξηροί καρποί (κατά προτίμηση μη-ψημένα και ανάλατα) και σπόροιΤα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί.

Μπορείς να φας για επιδόρπιο όσα γλυκά θέλεις, αρκεί να είναι χωρίς ζάχαρη

Μπορείτε να φάτε όσα ζελέ φρούτων χωρίς ζάχαρη θέλετε. Επίσης, όλα τα λαχανικά, με την εξαίρεση των αμυλούχα λαχανικών, όπως πατάτες και το καλαμπόκι, μπορείτε να τα φάτε χωρίς

Keywords
Τυχαία Θέματα