«Μας είπαν ότι θα μας ρίξουν ρουκέτες», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου!

«Ακραίοι κύκλοι έφτασαν στο σημείο να εκφράζουν απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κοινού, των καλλιτεχνών και των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου», ανέφερε μεταξύ άλλων η ενημερωτική ανακοίνωση για τη διακοπή των παραστάσεων του έργου «η Ισορροπία του Nash».

Πρόκειται ως γνωστόν για το επίμαχο θεατρικό, που βασίστηκε και σε αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού «Η Μέρα εκείνη... 1560 ώρες στην εντατική» και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα τη διακοπή του [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Μιλώντας

στην ιστοσελίδα «theTOC.gr» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Στάθης Λιβαθινός έγινε πιο συγκεκριμένος σε ότι αφορά τις απειλές αυτές. «Εγώ δεν μπορώ να διακινδυνεύω την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Μας απείλησαν ακόμα και ότι θα φάμε ρουκέτες! Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε τις ζωές ανθρώπων, ούτε κοινού, ούτε προσωπικού, ούτε ηθοποιών. Ετοιμαζόντουσαν διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο που κανείς δεν ξέρει ποτέ που θα μπορούσαν να καταλήξουν», είπε ο κ. Λιβαθινός.

«Παίχθηκε ένα ακραίο πολιτικό παιχνίδι εις βάρος του Εθνικού. Δώσαμε σήμα για το τι πιστεύουμε για την ελευθερία της έκφρασης αλλά από κάποια στιγμή και μετά το πράγμα χάνει την καλλιτεχνική του ελευθερία και γίνεται στρεβλό. Υποχωρούμε συνειδητά γιατί δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε», πρόσθεσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου.

The post «Μας είπαν ότι θα μας ρίξουν ρουκέτες», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα