Ακτιβίστρια των Femen κρεμιέται από γέφυρα στο Παρίσι λόγω του «εκτελεστή» Ροχανί

«Καλωσήρθες Ροχανί, εκτελεστή της ελευθερίας» έγραφε το πανό, μήκους 12 μέτρων (!), που συνόδεψε τη νέα δράση των Femen, αυτή τη φορά ενάντια στον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί, με αφορμή την επίσκεψη του στο Παρίσι.

Εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Τεχεράνης αλλά και τις εκτελέσεις που πραγματοποιούνται μαζικά

στη χώρα -ήδη έχουν δρομολογηθεί 700 για το 2016- οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες συμμετείχαν σε εικονικούς απαγχονισμούς με φόντο τον Πύργο του Άιφελ.

Η εικόνα της γυμνόστηθης κοπέλας, με το στεφάνι λουλουδιών στα μαλλιά και μια ιρανική σημαία ζωγραφισμένη στο στήθος της, η οποία κρέμεται «απαγχονισμένη» από γέφυρα της γαλλικής πρωτεύουσας είναι σοκαριστική.

«Διοργανώσαμε αυτή τη δημόσια διαμαρτυρία ως μία μικρή υπενθύμιση του γεγονότος ότι κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι, γυναίκες και φεμινίστριες, καταδικάζονται σε θάνατο στο Ιράν», εξήγησε η εκπρόσωπος των Femen στη Γαλλία Σάρα Κονσταντίν.

The post Ακτιβίστρια των Femen κρεμιέται από γέφυρα στο Παρίσι λόγω του «εκτελεστή» Ροχανί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα