Μανιάτογλου: Αναμενόμενη η κλήση Γκέκα, όχι όμως ο αποκλεισμός του Σαμαρά

Ο βοηθός και δεξί χέρι του Φερνάντο Σάντος, Αλέξανδρος Μανιάτογλου, σχολιάζει μέσω του KoolNews.gr την απόφαση του Κλαούντιο Ρανιέρι να συμπεριλάβει στην προεπιλογή τον Φάνη Γκέκα και να αποκλείσει τον Γιώργο Σαμαρά...

Η σημερινή ανακοίνωση της προεπιλογής των διεθνών που αγωνίζονται στο εξωτερικό για το ματς με τις Νήσους Φερόε και το φιλικό με την Σερβία έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη, μια αναμενόμενη κλήση και μια αναμενόμενη

μη κλήση κατά την άποψη μου.

Σίγουρα εκεί που θα σταθεί η πλειοψηφία του κόσμου είναι η μη κλήση του Γιώργου Σαμαρά, ενός παίχτη που δίνει συνεχώς το παρών στην Εθνική από τότε που πρωτοκλήθηκε, ενός παίχτη που έβαλε το στίγμα του σε κάποιες από τις σημαντικότερες επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος της ομάδας(ασίστ στο εκτός έδρας ματς με την Ουκρανία στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Αφρικής, γκολ στο ματς με την Ακτή για την πρόκριση στους 16 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας) αλλά και αυτού που απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του στα πρώτα ματς για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού του 2016.

Ένας παίχτης που έχει μεγάλες συμπάθειες και μεγάλες αντιπάθειες, με στυλ παιχνιδιού που ξενίζει αφού αυτό το «μπλαζέ» ύφος με την αίσθηση ότι ποτέ δεν παίζει στο μάξιμουμ και δεν αξιοποιεί όλα του τα ταλέντα εκνευρίζει πολλούς ενώ η ατμόσφαιρα του «παίχτη-λεζάντα» με το μαλλί και τις διαφημίσεις δεν βοηθά σίγουρα μιας και στην κακή του μέρα ένα «εργαλείο» τουλάχιστον θα τρέξει και θα φανεί ότι έχει προσπαθήσει ενώ στην κακή μέρα του Σαμαρά θα φανεί ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα κάτι μάλλον άδικο για αυτόν.

Ωστόσο αν αφήσουμε αυτές τις επιφανειακές κρίσεις και μπούμε στην λεπτομέρεια καταλήγουμε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ξεκάθαρα ο παίχτης πληρώνει όχι μόνο το παρατεταμένο ντεφορμάρισμά του και τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στην Γουέστ Μπρομ αλλά όλα αυτά σε συνδυασμό με το πολύ κακό ξεκίνημα της Εθνικής και την αίσθηση ότι ‘κάτι πρέπει να αλλάξει, κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Αν η Εθνική είχε κάνει ένα στοιχειωδώς καλό ξεκίνημα δεν νομίζω να γινόταν κάτι τέτοιο. Εξάλλου ναι μεν η συμμετοχή του στην Γουέστ Μπρομ είναι ολιγόλεπτη ως τώρα, αλλά ο Μαυριάς π.χ. στην Σάντερλαντ δεν έχει παίξει περισσότερο οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να μιλήσει για δυο μέτρα και σταθμά ή αναρωτιέται μήπως υπάρχει κάτι πιο πολύπλοκο σε αυτήν την μη κλήση.

Από την άλλη ο κ.Ρανιέρι φαίνεται να ακολουθεί ξεκάθαρα τον δικό του –δύσβατο- δρόμο, με αυτήν την κίνηση στέλνει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες(παίχτες, διοίκηση, κόσμος, δημοσιογράφοι) ότι όποιος δεν του κάνει την δουλειά που θέλει δεν θα διστάσει να τον αφήσει απ’ έξω, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ξανακληθεί ο Σαμαράς. Πιστεύω ότι είναι κάτι σαν προειδοποιητικό καμπανάκι στους υπόλοιπους παίχτες ότι τα λουριά σφίγγουν. Ας μην ξεχνάμε ότι θα μπορούσε π.χ. ο κ.Ρανιέρι να τον έχει στην προεπιλογή και να τον κόψει στο τέλος με την κλήση της αποστολής(υπενθυμίζουμε ότι στην προεπιλογή βρίσκονται παίχτες που δυνητικά μπορεί να καλέσει ο ομοσπονδιακός, γίνεται 15 μέρες πριν τους αγώνες και έχει παίχτες που παίζουν στο εξωτερικό για να γνωστοποιηθεί στις ομάδες το ενδεχόμενο κλήσης παίχτη που τους ανήκει στην Εθνική).

Από την άλλη αναμενόμενη θεωρείται η προεπιλογή του Γκέκα ο οποίος δεν πτοήθηκε από το «καψώνι» της προηγούμενης προεπιλογής(αρχικά έξω, μετά μέσα και τελικά εκτός αποστολής) συνέχισε να σκοράρει και δικαιώνεται αρχικά με την κλήση στην προεπιλογή. Επίσης αναμενόμενη η μη κλήση του Κατσουράνη ο οποίος πρόσφατα σκόραρε στο ινδικό πρωτάθλημα και βρίσκεται σε αγωνιστικό ρυθμό, μιας και ο κ.Ρανιέρι φαίνεται –στην παρούσα φάση τουλάχιστον- να μην τον έχει στα πλάνα του καθόλου. Τέλος εγώ θα ήθελα να σταθώ στην προεπιλογή του Κυριάκου Παπαδόπουλου που με χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και ο παίχτης δείχνει να καθιερώνεται στην Λεβερκούζεν και εύχομαι να μην έχει άλλες ατυχίες με τραυματισμούς γιατί αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική και δυστυχώς με τις ατυχίες του έχει μείνει πολύ πίσω. Πραγματικά μου είναι πολύ συμπαθής και προσωπικά(είναι εξαιρετικό παιδί πάντα έτοιμο για πλάκες) αλλά και αγωνιστικά( ο καλός Παπαδόπουλος αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό στέλεχος της Εθνικής και όχι μόνο).

The post Μανιάτογλου: Αναμενόμενη η κλήση Γκέκα, όχι όμως ο αποκλεισμός του Σαμαρά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα