Λέσβος: Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο το 10ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αποστολής

Το δέκατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Καλλονή Λέσβου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, Μυτιλήνης Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Όπως

σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αποστολής, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου «φέρει την επωνυμία “Αποστολή του Παπά-Στρατή” στη μνήμη του Καλού Σαμαρείτη της Λέσβου, ο οποίος, ως άλλος Κυρηναίος, στάθηκε για μακρά περίοδο ουσιαστικός αρωγός προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και, ιδιαίτερα, σε χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες».

«Η σκέψη και η μέριμνα της Εκκλησίας μας παραμένει ζώσα και ενεργή στους Έλληνες ακρίτες που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων.

«Το ενδιαφέρον μας παραμένει άσβεστο για όλους τους ανθρώπους, τις χιλιάδες των οικογενειών, που έχουν χάσει τις δουλειές τους, έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει, δυστυχώς, προς το χειρότερο, δίχως οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν τις ζωές τους. Άνθρωποι οικογενειάρχες με το νοικοκυριό τους και μία στρωμένη ζωή που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης. Τους υπογραμμίζω πως η Εκκλησία δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει και, στο μέτρο των δυνάμεών της, θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους για να καλύπτει όσο μπορεί τις ανάγκες τους. Σε αυτό το πλαίσιο η "Αποστολή" συστήνει το δέκατο κοινωνικό της παντοπωλείο, στην εσχατιά της Ελλάδας, και σας εγγυώμαι πως θα συνεχίσει να ενεργεί προς όφελος του κόσμου που υποφέρει», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επιπλέον δήλωσε περήφανος για τους κατοίκους της Λέσβου. «Ο παπά Στρατής έριξε την καλή σπορά στις ψυχές σας και οι πράξεις του παραμένουν ουσιαστικά φωτεινές και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς», συμπλήρωσε.

«Κάθε ακριτική γωνιά της πατρίδας μας αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης, προτεραιότητα για τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο» τόνισε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην απόφαση να δημιουργηθεί στην Καλλονή της Λέσβου Κοινωνικό Παντοπωλείο για την στήριξη 200 οικογενειών που ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί, όπως είπε, «η περιοχή αυτή υπήρξε η περιοχή δράσης του Παπα-Στρατή, του Καλού αυτού Σαμαρείτη της Λέσβου, ο οποίος με το αυθεντικό του προσωπικό παράδειγμα ανιδιοτελούς και αδιάκριτης αγάπης και αρωγής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενσάρκωσε εν τη πράξει τον Καλό Σαμαρείτη του Ευαγγελίου και τίμησε τόσο την Εκκλησία, όσο και τον Λαό της Λέσβου».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) Κωνσταντίνος Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπυρίδων Γαληνός εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Εκκλησία, στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» για τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και τη συνολική προσφορά τους, επί σειρά ετών, στους ακρίτες του Αιγαίου.

Πριν την τελετή των εγκαινίων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο τέλεσαν τρισάγιο στο μνήμα του Παπά-Στρατή, στο Κεράμι.

The post Λέσβος: Εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο το 10ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αποστολής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα