Επιχείρηση «Βαφτιστήρια»: Τα δώρα του νονού

Οι νονοί είναι, σύμφωνα με την εκκλησία, οι πνευματικοί γονείς του παιδιού, σύμφωνα με τα ίδια τα παιδιά όμως, δεν είναι άλλοι από αυτούς που φέρνουν τα καλύτερα δώρα, ειδικά τώρα το Πάσχα!

Αν λοιπόν έχετε ένα ή και περισσότερα βαφτιστήρια, είναι καιρός να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας και να διαλέξετε τα δώρα για το φετινό Πάσχα! Και μη νομίζετε ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία για κάνετε το βαφτιστήρι σας ευτυχισμένο. Στο εμπόριο θα βρείτε όμορφα δώρα σε μεγάλο εύρος τιμών!

Το yellowday ετοίμασε μία

λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε, πριν επισκεφτείτε το βαφτιστήρι σας το φετινό Πάσχα!

Η Λαμπάδα

Η Νο 1 υποχρέωση κάθε νονού! Στην αγορά κυκλοφορούν εκατοντάδες σχέδια για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο! Πώς όμως μπορεί κανείς να διαλέξει αυτή που θα συγκινήσει το βαφτιστήρι του; Σίγουρα το πιο εύκολο είναι να το ρωτήσει ή και να το πάρει μαζί του, αν δεν είναι πολύ μικρό! Αν όμως δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα ή αν απλά προτιμάτε να του κάνετε έκπληξη, τότε λάβετε υπόψη την ηλικία, το φύλο και τα ενδιαφέροντά του και ξεκινήστε την αναζήτηση!

Τι να διαλέξω

Με εξαίρεση ίσως τον πρώτο χρόνο, όταν το παιδάκι είναι πολύ μικρό και τελικά την λαμπάδα κρατάει ο γονιός, οι λαμπάδες των μικρών παιδιών “οφείλουν” να είναι πλούσια στολισμένες και να έχουν κάποιο παιχνίδι ή λούτρινο. Μπορείτε να ρωτήσετε τους γονείς για τους αγαπημένους του χαρακτήρες, γιατί μία τέτοια λαμπάδα σίγουρα θα το ενθουσιάσει! Πειρατές, καράβια, αυτοκίνητα και αεροπλάνα είναι επίσης δημοφιλή θέματα για τις αγορίστικες λαμπάδες, ενώ για τα κορίτσια πριγκίπισσες, νεράιδες και μπαλαρίνες, διανθισμένες με τις απαραίτητες κορδέλες, τούλια και χάντρες, αντιμετωπίζονται πάντα με ενθουσιασμό! Μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφες λαμπάδες για τα μικρά σας βαφτιστήρια από €7-8!

Όσο το βαφτιστήρι σας μεγαλώνει, τόσο πιο “σκέτη” θα την προτιμά. Τα περισσότερα παιδιά προς το τέλος του Δημοτικού, αν και εξακολουθούν να την περιμένουν με ανυπομονησία, νιώθουν πολύ καλύτερα κρατώντας μια λαμπάδα που θυμίζει… “ενήλικα”. Στο εμπόριο κυκλοφορούν λαμπάδες με ελάχιστη ή και χωρίς καμία διακόσμηση, με κεριά σε διάφορα χρώματα, σχήματα και αρώματα και σίγουρα δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε μία λιτή αλλά ξεχωριστή λαμπάδα για το δικό σας “μεγάλο” βαφτιστήρι και μάλιστα σε πολύ μικρό κόστος, από €3-4!

Μία άλλη πρόταση είναι οι “προσωποποιημένες” λαμπάδες που μπορεί να φέρουν το όνομα του παιδιού πάνω στο κερί ή και στο στολίδι που τις διακοσμεί, ή ακόμα και να έχουν ως θέμα κάποιο από τα ενδιαφέροντα του παιδιού π.χ. μουσική, αθλήματα κλπ. Οι λαμπάδες αυτές είναι φυσικά χειροποίητες, ως εκ τούτου λίγο πιο ακριβές, ενώ θα πρέπει να προνοήσετε για την έγκαιρη παραγγελία τους.

Τέλος μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερες λαμπάδες από €5 και παράλληλα να ενισχύσετε το έργο διαφόρων κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανώσεων, όπως η Unicef, Το Χαμόγελο του Παιδιού, η Φλόγα, Οι γιατροί του Κόσμου, η Action Aid, τα παιδικά χωριά SOS κ.ά.

Μπες τώρα στο yellowday και βρες τις καλύτερες Πασχαλινές λαμπάδες

Το σοκολατένιο αυγό

Το σοκολατένιο αυγό είναι ένα νεότερο έθιμο που μας ήρθε από τη δυτική Ευρώπη, σχετίζεται με την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και έχει σε μεγάλο βαθμό αντικαταστήσει το τσουρέκι που πρόσφεραν παλιότερα οι νονοί στα βαφτιστήρια αλλά και τα βαφτιστήρια στους νονούς τους! Στο εμπόριο κυκλοφορούν αυγά σε διάφορα μεγέθη αλλά και σοκολατένια λαγουδάκια, κοτούλες και άλλα πολλά σχέδια. Σίγουρα ένα μεγάλο αυγό δημιουργεί και μεγάλο ενθουσιασμό αλλά δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό στην επιλογή του!

Τι να προσέξω

Το σοκολατένιο αυγό “πρέπει” να περιέχει –άλλο ένα- δώρο!

Δεν έχει τόση σημασία τι θα είναι αυτό. Μπορεί να είναι ένα πολύ μικρό παιχνιδάκι ή ακόμα και άλλα μικρότερα σοκολατάκια ή καραμέλες! Σπάζοντάς το όμως, περιμένει να βρει “κάτι”, ό,τι κι αν είναι αυτό…

Το σοκολατένιο αυγό πρέπει να είναι νόστιμο!

Μην υποτιμήσετε τη σημασία της γεύσης. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό και τη λαχτάρα να το σπάσει για να βρει την έκπληξη, είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να το γευτεί, γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε στην ποιότητα. Τα σοκολατένια αυγά κυκλοφορούν στις μέρες μας σε μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων, σοκολάτα γάλακτος, bitter ακόμα και λευκή σοκολάτα! Σοκολατένια αυγά παράγουν μαζικά όλες οι σοκολατοβιομηχανίες σε πολύ οικονομικές τιμές (από €3), αλλά αν ενδιαφέρεστε για κάτι πραγματικά ξεχωριστό, μπορείτε να απευθυνθείτε στο ζαχαροπλαστείο της επιλογής σας, όπου, με λίγο μεγαλύτερο κόστος, θα βρείτε περίτεχνες διακοσμήσεις και ξεχωριστές γεύσεις.

Μπες τώρα στο yellowday και βρες τις καλύτερες προσφορές για το Πασχαλινό τραπέζι!

Το δώρο

Αν και επισήμως δεν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του νονού, δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να σας κοιτάει το βαφτιστήρι σας στα χέρια όταν θα το επισκεφτείτε!

Τι να διαλέξω

Το πιο συνηθισμένο αλλά και το λιγότερο οικονομικό δώρο είναι τα παπούτσια, ενώ πολλοί νονοί επιλέγουν αντί για παπούτσια κάποιο ρουχαλάκι. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι –σε αντίθεση με τους γονείς τους- λίγα παιδιά θα εκτιμήσουν τα δώρα αυτά, αν δεν υπάρχει και κάποιο παιχνίδι που να τα συνοδεύει. Δώρο, για τα παιδιά και κυρίως τα πιο μικρά, σημαίνει παιχνίδι. Αν λοιπόν ανυπομονείτε να δείτε ένα τεράστιο χαμόγελο, μπορείτε κάλλιστα να προσανατολιστείτε και σε κάποιο παιχνίδι, πάντα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, που μπορεί να είναι και πολύ πιο οικονομικό.

Μία πρακτική και σχετικά οικονομική λύση είναι οι παιχνιδολαμπάδες, που περιλαμβάνουν παιχνίδι και λαμπάδα και είναι ιδιαίτερα περιζήτητες λόγω και της μεγάλης διαφήμισης που τις συνοδεύει. Star Wars, υπερήρωες, Nerf, αθλητικές ομάδες, Minions, Frozen, Peppa, Barbie είναι μερικές μόνο από τις παιχνιδολαμπάδες που θα βρείτε στο εμπόριο σε τιμές που κυμαίνονται από €10 έως και €50! Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση η λαμπάδα, συνήθως, δεν είναι παρά ένα απλό κερί, αλλά τα παιδιά είναι τόσο ενθουσιασμένα με το παιχνίδι που δε δίνουν και τόση σημασία σε αυτό. Τα μεγαλύτερα παιδιά φυσικά, εκτιμούν ακόμα περισσότερο το “χαρτζιλίκι”, οπότε, όποιο και αν είναι το ποσό που σκοπεύετε να διαθέσετε, μη διστάσετε να το επιχειρήσετε.

Μπες τώρα στο yellowday και βρες τις καλύτερες προσφορές για Πασχαλινά δώρα!

Η επίσκεψη

Αν οι συνθήκες το ευνοούν και δεν μένετε μακριά από το βαφτιστήρι σας, βρείτε το χρόνο να το επισκεφτείτε εγκαίρως, γιατί -να είστε σίγουροι- ανυπομονεί! Αν και συνηθίζεται να πηγαίνουμε τα δώρα την Κυριακή των Βαΐων ή τη Μεγάλη Πέμπτη, δε χρειάζεται να το κρατάτε άλλο σε αγωνία! Αμέσως μόλις η λίστα σας συμπληρωθεί, προγραμματίστε την επίσκεψή σας!

Tip: Αν το βαφτιστήρι σας έχει αδερφάκια, μπορείτε αν θέλετε να προσφέρετε και σε αυτά ένα μικρό συμβολικό δωράκι ή ένα σοκολατένιο αυγό!

Και αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπείτε στο yellowday και βρείτε μοναδικές προσφορές για λαμπάδες, δώρα, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια και όλα όσα χρειάζεστε, για να κάνετε ευτυχισμένο το πνευματικό σας παιδί!


Και μην ξεχνάς, για ό,τι χρειαστείς φέτος το Πάσχα, έχεις το yellowday!

The post Επιχείρηση «Βαφτιστήρια»: Τα δώρα του νονού appeared first on KoolNews.

Keywords
δωρα, πασχα, καιρος, unicef, sos, βρες, σοκολατα, προσφορες, σημαίνει, λύση, star, barbie, νονοι της νυχτας, δωρο πασχα, τραπεζα της ανατολης, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, χωρια sos, διακοσμηση, αυτοκινητα, γιατροι του κοσμου, θεμα, μουσικη, το χαμογελο του παιδιου, τσουρεκια, τσουρεκι, φλογα, χαμογελο του παιδιου, χρωματα, barbie, star, unicef, αυγο, αυγα, αγορα, αξιζει, αναγεννηση, ανοιξη, απλα, αρωματα, βρες, βρειτε, γιατροι, γονεις, δυνατοτητα, δειτε, δυτικη, δωρο, εθιμο, ευκολο, υπαρχει, εκκλησια, ενδιαφεροντα, ευρωπη, ιδια, ηλικια, κερια, λαμπαδες, λευκη, λύση, μακρια, μικρο, μπορειτε, νεραιδες, νονοι, παντα, ονομα, παιδικα, παιδια, παπουτσια, πειρατες, πεμπτη, ποιοτητα, σιγουρα, σιγουρο, σοκολατακια, σοκολατενια αυγα, σχεδια, σχηματα, φυλο, φυσικα, χαμογελο, χαντρες, χρονος, ομορφα, γευσεις, ιδιαιτερα, κυριακη, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, sos, θεματα, ξεχνας, χερια, ζαχαροπλαστειο
Τυχαία Θέματα