Λείπουν ακόμη 117 πτώματα – 10 χιλιόμετρα μακριά βρέθηκε η ουρά του Boeing

Το μακάβριο έργο της περισυλλογής των πτωμάτων του μοιραίου Boeing έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί αλλά και εθελοντές στην Ουκρανία. Μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες έχουν περισυλλεγεί 181 πτώματα.

Το σημείο της συντριβής βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χωριά της ανατολικής Ουκρανίας, το Ρόζιπσνε και το Χράμποβε.

Στο Χράμποβε βλέπει κανείς σε κλαδιά δέντρων κόκκινα ή λευκά κουρέλια που σηματοδοτούν τα σημεία όπου βρέθηκαν σοροί επιβατών του αεροσκάφους. Όσα πτώματα περισυλλέγονται, μεταφέρονται στο

ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Χάρκοβο, περίπου 270 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο προς το Βορρά για την αναγνώριση.

Ανάμεσα στα συντρίμμια βρέθηκαν ρολόγια, σπασμένα κινητά τηλέφωνα, απανθρακωμένες κάρτες επιβίβασης και διαβατήρια. Ένα μπλουζάκι που έγραφε «I love Άμστερνταμ» και ένας οδηγός διακοπών για το Μπαλί.

Μεγάλα κομμάτια του Boeing 777 που έφερε το κόκκινο, το λευκό και το μπλε σήμα της εταιρείας έχουν διασκορπιστεί σε απόσταση χιλιομέτρων. Το πιλοτήριο και μια τουρμπίνα βρέθηκαν ένα χιλιόμετρο μακριά ενώ οι κάτοικοι είπαν ότι η ουρά προσγειώθηκε άλλα 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της συντριβής.

Την ίδια ώρα ένας εθνοφρουρός στο Ρόζυπσνε δήλωσε στο Associated Press ότι η άτρακτος του αεροπλάνου έχει σημάδια σαν να έχει χτυπηθεί από βλήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα