Costa Navarino: Το βασίλειο του Νέστορος «ζει» και κάνει τον ελληνικό τουρισμό υπερήφανο

Ή αλλιώς το όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου από το Διαβολίτσι που έγινε πραγματικότητα.

Η Μεσσηνία απέκτησε με την Costa Navarino μία νέα «πρωτεύουσά». Μία «πρωτεύουσα» στην οποία ο επισκέπτης συναντά την αρχαία Ελλάδα και ζει μία μαγευτική εμπειρία στην σύγχρονη.

Ατελείωτοι καταπράσινοι ελαιώνες, πισίνες υπερχείλισης, θεραπείες

spa εμπνευσμένες από τα χρόνια του Ομήρου, πολυτελέστατα ξενοδοχεία και βίλες, προσεγμένη διατροφή βασισμένη σε ελληνικά προϊόντα, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, και 10.000 στρέμματα Μεσσηνιακής γης που χαϊδεύεται από τα γαλάζια νερά του Ιονίου, καθιστούν την διαμονή στην Costa Navarino μία μοναδική εμπειρία.

Ο εμπνευστής της ιδέας, Βασίλης Κωνσταντακόπουλος θέλησε να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη γενέτειρά του. Και το κατάφερε. Ακόμα κι αν χρειάστηκε να τα βάλει με την «Λερναία Ύδρα» της ελληνικής γραφειοκρατίας, δεν δίστασε. Η Costa Navarino έγινε πραγματικότητα και κάνει όχι μόνο τον μεσσηνιακό αλλά ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό υπερήφανο.

Σε μία παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με αμμώδη παραλία μήκους άνω του ενός χιλιομέτρου, οι βίλες στο Navarino Dunes σε μαγεύουν. Πλήρως εναρμονισμένες στο τοπίο, με χαμηλή δόμηση και εμπνευσμένες από τα μεσσηνιακά αρχοντικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα κομψής πολυτέλειας.

Τα ξενοδοχεία Romanos, Luxury Collection Resort, και The Westin Resort Costa Navarino είναι οι ιδανικοί προορισμοί. Κομψός σχεδιασμός, 766 δωμάτια, σουίτες και βίλες με μοναδικές παροχές και δυνατότητες για αξέχαστη διαμονή κάνουν τις διακοπές κάτι παραπάνω από μοναδική εμπειρία.

Το Romanos, Luxury Collection Resort βρίσκεται ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες με θέα τα ήρεμα και καταγάλανα νερά του Ιονίου. Διαθέτει 321 δωμάτια από 43 έως 192 τμ. «Ναυαρχίδα» του Royal Villa Koroni 660 τμ η οποία διακρίθηκε ως η «Καλύτερη Σουίτα» στα European Hotel Design Awards 2010.

Στο The Westin Resort Costa Navarino υπάρχουν συνολικά 445 δωμάτια deluxe, οικογενειακά και σουίτες (40 τμ έως 80 τμ), συνεδριακοί χώροι καθώς και η επιβλητική Royal Villa Methoni των 625 τμ.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις μπορούν να ξεκινήσουν από την ανατολή του ηλίου και να φτάσουν μέχρι αργά το βράδυ. Ένα δυνατό και υγιεινό πρωινό θα σε κάνει να θέλεις να απολαύσεις τα bars ή τα pool bars στα οποία και θα δροσιστείς. Μετά το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα, το στομάχι σου θα αρχίσει τις... διαμαρτυρίες και δικαιολογημένα. Η εμπειρία που θα ζήσεις σε κάθε ένα από τα εστιατόρια είναι πραγματικά μοναδική και θα σε κάνει να μην ξέρεις ποιο να διαλέξεις...

Γεύσεις από όλο τον κόσμο είναι στα πόδια σου. Από την διεθνή, την παραδοσιακή Ελληνική και την Ιταλική κουζίνα, μέχρι τη Λιβανέζικη και την Ασιατική.

Η γεύση στο Costa Navarino

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Εστιατόριο Pero

Ξεκινήστε το πρωινό σας με έναν αναζωογονητικό χυμό από φρεσκοστειμμένα Μεσσηνιακά πορτοκάλια, με τα προϊόντα της Μεσσηνίας να απλώνονται σε αφθονία, μπροστά σας, πάνω στον μπουφέ. Το βράδυ, απολαύστε μοναδικές γεύσεις στο εστιατόριο Pero, εμπνευσμένες από τοπικές και διεθνείς επιρροές που σε συνδυασμό με την εξαιρετική λίστα κράσιων είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Εστιατόριο Eleon

Εκλεκτά ολόφρεσκα ψάρια από τα δίχτυα των ψαράδων, εμπνευσμένα πιάτα και δροσερές σαλάτες από λαχανικά εποχής, τοπικής παραγωγής, είναι καθημερινά στο μενού του εστιατορίου Eleon, ενώ οι ιδιωτικοί χώροι για μπάρμπεκιου αποτελούν μια μοναδική πρόταση για να απολαύσετε το δείπνο σας, έχοντας στη διάθεση σας τον αποκλειστικό σας Chef!

Εστιατόριο Da Luigi

Η δημιουργικότητα και η ποικιλία της Ιταλικής κουζίνας, από τις Άλπεις μέχρι τη Σικελία, πρωταγωνιστούν στις επιλογές à la carte και στις πίτσες που φτιάχνονται με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο. Ο χαρακτηριστικός διάκοσμος με τα τούβλα και τα πολύχρωμα πλακάκια προσφέρουν την εμπειρία ενός αυθεντικού ιταλικού εστιατορίου, ενώ η εμπειρία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με την αγαπημένη ελληνική παράδοση των θερινών σινεμά, αφού μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας, παρακολουθώντας ταυτόχρονα μία ταινία στην οθόνη προβολής στην Agora.

Εστιατόριο The Diner

Ζήστε το αξεπέραστο στυλ ενός αμερικάνικου δείπνου της δεκαετίας του ’60, με αγαπημένα ψητά μαγειρεμένα όπως εσείς τα προτιμάτε και παχύρευστα milkshakes. Διασκεδάστε περνώντας το απόγευμα σας σε ένα αυθεντικό αμερικάνικο σκηνικό υπό τους ήχους της ροκ εν ρολ, παίζοντας bowling, video games ή απολαμβάνοντας μία ταινία στη οθόνη του κινηματογράφου.

Εστιατόριο Taverna

Ανακαλύψτε αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο «Taverna», με μενού εμπνευσμένο από σπιτικές συνταγές και πιάτα μαγειρεμένα με μεγάλη φροντίδα και περηφάνια. Μία γευστική εμπειρία που βασίζεται σε φρεσκότατα προϊόντα της περιοχής, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές της Μεσσηνιακής καθώς και γενικότερα της ελληνικής κουζίνας.

Εστιατόριο Barbouni

Απολαύστε γευστικότατα φρέσκα ψάρια με τη συνοδεία παγωμένων ελληνικών κρασιών ή αναψυκτικών ενώ την παραγγελία σας μπορείτε να την γευθείτε στο μπαρ η να ζητήσετε να σας την φέρουν στην ξαπλώστρα σας. Το μπαρμπούνι, ένα από τα ιδιαιτέρως εκτιμημένα ψάρια κατά την αρχαιότητα, εκτός από το να δίνει την ονομασία του στο μπαρ, είναι πιθανό, ανάλογα με την Ψαριά της Ημέρας να συμπεριλαμβάνεται και στον κατάλογο προκειμένου να γευθείτε αυτή τη νοστιμιά της Μεσογείου.

Souvlakerie

Το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι, τυλιγμένο σε ψημένη πίτα και συνοδευμένο με χρυσαφένιες μυρωδάτες πατάτες, τηγανισμένες σε Μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κι αρωματισμένες με ρίγανη μαζεμένη με το χέρι, καθώς και άλλα αγαπημένα ελληνικά πιάτα. Τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο στην Agora, η Souvlakerie έχει τραπεζάκια στον εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να απολαύσετε τα πιο δημοφιλή ελληνικά σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Εστιατόριο Flame

Η ειδικότητα του εστιατορίου Flame είναι τα ξεχωριστά πιάτα με μπριζόλες, μαγειρεμένα από ντόπιο κρέας εξαιρετικής ποιότητας με υπέροχη γεύση και άρωμα. Κλασσικά και signature αλλαντικά και κρέατα, κάποια από αυτά αποκλειστικής παραγωγής μας, σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες συνοδευμένα από φρεσκότατα υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Πολλά από τα μυρωδικά και τα λαχανικά μαζεύονται από τους ίδιους τους σεφ από τους κήπους που καλλιεργούνται ειδικά για το εστιατόριο.

Εστιατόριο Inbi

Η φιλοσοφία του Inbi έγκειται στο σεβασμό στις αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις και παραδόσεις σε συνδυασμό με την αίσθηση του στυλ προκειμένου να σας παρέχει την απόλυτη εμπειρία ενός εξαιρετικού δείπνου. Το Inbi προσφέρει όλες τις σπεσιαλιτέ ενός ποιοτικού εστιατορίου sushi μέσα σε μια κομψή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ενώ μοναδικά cocktails σας περιμένουν στον υπέροχο χώρο του lounge.

Εστιατόριο Nargile

Τα αρώματα, οι εικόνες και οι ήχοι της Μέσης Ανατολής ζωντανεύουν όσο το διάσημο λιβανέζικο ψωμί, οι σαλάτες και τα ψητά της φίνας λιβανέζικης κουζίνας τέρπουν τον ουρανίσκο σας. Αφεθείτε στην απόλαυση του καπνίσματος ενός αυθεντικού ναργιλέ σε ένα σαγηνευτικό ανατολίτικο περιβάλλον.

Παγωτά Kayak

Τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο στην Agora η Boutique Kayak προσελκύει τους επισκέπτες με την αυθεντική γεύση των γνωστών ελληνικών παγωτών που ξεχωρίζουν για τους γευστικούς τους συνδυασμούς και τα υψηλής ποιότητας συστατικά τους. Τα παγωτά παρασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας, πολλά από τα οποία είναι τοπικής παραγωγής.

Kafenio & Deli

Κάντε μία στάση για έναν δροσιστικό φραπέ και μια παρτίδα τάβλι ή για έναν απολαυστικό ελληνικό φτιαγμένο με τον παραδοσιακό τρόπο στη χόβολη. Ξανανιώστε πίνοντας μία ρετσίνα, ένα ούζο, ή ένα τσίπουρο και επισκεφθείτε πριν φύγετε το Deli για να μπορέσετε να πάρετε μαζί σας, μετά το τέλος των διακοπών σας, Μεσσηνιακά προϊόντα, όπως μέλι, μαρμελάδες, τσάι του βουνού και ελαιόλαδο, για εσάς ή για να τα προσφέρετε σαν ένα πρωτότυπο δώρο στους φίλους σας.

Anax Lounge

Όταν η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα απολαύστε τους ήχους και τις εικόνες της Costa Navarino από την βεράντα του Anax. Αφεθείτε στην πανοραμική θέα του ηλιοβασιλέματος στα νερά του Ιονίου και γευθείτε cocktail που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου mixologist ή ένα ποτήρι από τη μεγάλη μας συλλογή ελληνικών γλυκών κρασιών.

Romanos Pool Bar

Κολυμπήστε κάτω από τον ζεστό ήλιο της Μεσσηνίας μέχρι το μπαρ για ένα ποτήρι παγωμένου ελληνικού ροζέ, ένα δροσιστικό καλοκαιρινό cocktail, ή παραδοσιακά τοπικά σνακ, με την δημιουργική πινελιά των σεφ μας.

Οι επιχειρηματίες από την Πύλο, τη Γιάλοβα, τους Γαργαλιάνους, τη Μαραθούπολη αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο που επέλεξαν να συμβάλλουν στην εξέλιξη και στήριξη της επένδυσης είδαν την απόφασή τους να δικαιώνεται. Τα προϊόντα τους έγιναν όχι μόνο γνωστά, αλλά και ανάρπαστα. Το φημισμένο μεσσηνιακό ελαιόλαδο , το ελληνικό μέλι και το χειροποίητο πράσινο σαπούνι έχουν την τιμητική τους καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών σπεύδει να τα δοκιμάσει, καταλήγοντας μάλιστα να τα αγοράσει σε μεγάλες ποσότητες.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της επένδυσης είναι πως έχει σεβαστεί το ελληνικό τοπίο και την ελληνική γη που κρύβει Ιστορία 4.500 ετών. Επαγγελματίες αρχαιολόγοι εξακολουθούν να αποκαλύπτουν αρχαίες κατοικίες γεγονός που προσελκύει ακόμα περισσότερους φιλέλληνες τουρίστες στην περιοχή. Ανασκαφές στη θαμμένη αρχαία πόλη της Μεσσήνης, έφεραν στο φως το περίφημο αρχαίο Στάδιο και το εκπληκτικής ομορφιάς Θέατρο.

Εντυπωσιακό είναι πως τα οικοδομήματα αποτελούν μόλις το 7-8% της συνολικής έκτασης, ενώ ο υπόλοιπος χώρος καλύπτεται από πράσινο. Πάνω από 500.000 φυτά ενισχύουν την ήδη μαγευτική εικόνα των εγκαταστάσεων. Το τεράστιο γήπεδο του γκολφ είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα «ατού» της Costa Navarino. Και αυτό γιατί σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν μόλις οχτώ γήπεδο για το συγκεκριμένο άθλημα.

Στις υπαίθριες δραστηριότητες που μπορείς να έχεις περιλαμβάνονται η ορειβασία, η αναρρίχηση, η ποδηλασία και οι φιλοσοφικοί περίπατοι στα αρχαία μνημεία της περιοχής, όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα τον επαγγελματιών του είδους.

Ανάμεσα στις διακρίσεις που έχει λάβει η Costa Navarino είναι:

Πρώτη θέση στο Tourism Awards 2014 για την κατηγορία «Strategy Innovation: Καινοτόμο concept στον τουρισμό, πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου».Πρώτη θέση στα Tourism for Tomorrow Awards στην κατηγορία «Destination».

Τουρίστες από όλο τον κόσμο βιώνουν μία εμπειρία που κάνει όλους τους Έλληνες υπερήφανους για το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ο ελληνικός τουρισμός. Τελικά ίσως, το βασίλειο του Νέστορος στην Πύλο να μην εξαφανίστηκε. Υπάρχει ακόμα, στα 10.000 στρέμματα της Costa Navarino.

Keywords
costa navarino, navarino, costa navarino, navarino, νέα, ελλαδα, spa, royal, villa, european, hotel, design, pool, σαλατα, chef, luigi, agora, στυλ, ροκ, bowling, video, games, σνακ, signature, σεφ, sushi, παγωτο, kayak, boutique, cocktail, φως, θεατρο, γκολφ, συγκεκριμένο, innovation, επιμηκυνση, tomorrow, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, θερινη ωρα, κινημα πατατας, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, γιαλοβα, διατροφη, εικονες, θαλασσα, ξενοδοχεια, πλακακια, ριγανη, σαλατες, σεφ, σινεμα, σνακ, φυτα, φως, ψαρια, ψωμι, ωρα, games, ελαιολαδο, αλπεις, αρχαια, αρωματα, αρωμα, ατμοσφαιρα, αφθονια, βιλες, βλεμμα, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γευση, γηπεδο, διχτυα, δωματια, δωρο, εγινε, υπαρχει, εξελιξη, εστιατορια, ετων, ηχοι, θεα, εικονα, ηρεμα, γκολφ, κουζινα, λαχανικα, μελι, μεσσηνια, μνημεια, μπανιο, μπριζολες, μπορεις, μπορειτε, νυχτα, ξαπλωστρα, ουζο, οθονη, οραμα, ορειβασια, παγωτα, περιβαλλον, πισινα, πιατα, πισινες, υπογραφη, πρωινο, ρετσινα, ροκ, σαπουνι, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, σικελια, σουβλακι, στυλ, τσαι, τουβλα, τουρισμος, τσιπουρο, χερι, agora, αρχαια ελλαδα, bowling, boutique, kayak, cocktail, design, ελληνικα, royal, γευσεις, hotel, innovation, κρεας, luigi, μπροστα, villa, ποδια, pool, signature, spa, sushi, tomorrow, υλικα, υπεροχο, υπεροχη, european, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα