Λαχταριστή καρυδόπιτα με σοκολάτα

Η καρυδόπιτα είναι από μόνη της ένα εξαιρετικό και εύκολο γλυκό αλλά όταν συνδιάζεται με σοκολάτα αποτελεί έναν γευστικό «οργασμό».Υλικά:

Για την ζύμη

8 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρυδόψιχα8 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη8 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη8 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)ξύσμα από μισό πορτοκάλι1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερμισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερού ζάχαρη2 ποτήρια νερόχυμό από μισό πορτοκάλι1
κομματάκι φλούδα πορτοκαλιού καλά πλυμένο

Για την επικάλυψη

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα100 γραμμάρια τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση:

Για την ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούςΑνακατεύουμε την φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το ξύσμα από πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουνΧτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκαΠροσθέτουμε στο μείγμα που φτιάξαμε στο βήμα 2, με αργό τρόπο τα στερεά υλικά που είχαμε ανακατέψει στο βήμα 1. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.Μόλις η ζύμη ομογενοποιηθεί, την βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει και έχουμε βάλει λίγο αλεύρι. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού.Για το σιρόπι: Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί. Μόλις πήξει αποσύρουμε.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και έπειτα περιχύνουμε την καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα