Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 16/12- 22/12

Διαβάστε τις προβλέψεις των ζωδίων από 16/12 έως 22/12.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Είναι αδύνατο να είσαι (ή έστω να αισθάνεσαι) ο άντρας ή η γυναίκα της διπλανής πόρτας με μια συνηθισμένη ζωή, ή με μια συνηθισμένη πορεία, για τον απλό λόγο ότι αφενός δεν αντέχεις να είσαι άλλος ένας ή άλλη μία και αφετέρου βαριέσαι πολύ γρήγορα – ανθρώπους, καταστάσεις, δουλειές. Αντιληπτό. Όμως… attention! Για πολλές εβδομάδες με τον Άρη στον Ζυγό και την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερo (21/12-31/1) θα ακούσεις αρκετές φορές ΟΧΙ από συνεργάτες, συντρόφους, συνεταίρους.

Οι άνθρωποι που

νομίζεις ότι είναι του χεριού σου δεν θα είναι και όσοι νομίζεις ότι θα σε στηρίξουν δε θα σε στηρίζουν. Οι συγκρούσεις, οι αντιπαραθέσεις, τα «θέλω δεν θέλεις» και «θέλεις δεν θέλω» θα δοθούν και σε γνωστά και σε άγνωστα πεδία, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να προφυλαχτείς από σφαίρες που θα σε κυνηγάνε φταις δεν φταις. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον Κρόνο στον Σκορπιό (που αρχίζει τη διέλευσή του στο τρίτο δεκαήμερο) πληγώθηκες (ή θα πληγωθείς), επειδή αυτό που εσύ θεωρείς ειλικρινή αφοσίωση σού ανταποδίδεται με εγκατάλειψη, ή με γκρίνια, ή με άρνηση, ή ακόμα χειρότερα με αδιαφορία. Προτού γίνεις πικρόχολος/η και κυνικός/ή για ρίξε μια ματιά αναδρομικά στη δική σου συμπεριφορά. Το να υπόσχεσαι διάρκεια και σταθερότητα είναι πολύ σημαντικό, αλλά τι γίνεται όταν αφήνεις τη σχέση να καθίσει; Και τελικά είσαι σίγουρος/η ότι είσαι τόσο δοτικός/ή, τόσο αθώος/α και τόσο συναισθηματικά γενναιόδωρος/η; Ε;… λοιπόν;

Πιστεύεις ότι οι πλανήτες σε έχουν βάλει επίτηδες στο μάτι και σου στέλνουν παρανοϊκά αφεντικά και αναίσθητους συντρόφους για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος; Ακριβώς. Έτσι είναι. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται θεία ή ανθρώπινη δικαιοσύνη. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Παρόλο που η πλανητική συγκυρία με την Αφροδίτη ανάδρομη (21/12-31/1) επηρεάζει αρνητικά τα οικονομικά σου με λογαριασμούς και απρόοπτα έξοδα, ή τους συνεταιρισμούς σου, ή τις διευθετήσεις με τις τράπεζες, κάτι γίνεται και εμφανίζονται άνθρωποι που σε στηρίζουν, που σε προφυλάσσουν, που σε προστατεύουν, που σε προσγειώνουν στα μαλακά. Ή ένας (μία) υπάρχει, ήρθε, έρχεται δίπλα σου για να σε φροντίσει, να τον/τη φροντίσεις και να μοιραστεί το κρεβάτι σου.

Ό,τι κι αν συμβεί το σίγουρο είναι ότι νιώθεις τη φαγούρα να φλερτάρεις, να ξεχωρίσεις και να κερδίσεις το ενδιαφέρον των άλλων. Ίσως και κάποιοι που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτοι ή δεν ήταν διαθέσιμοι, να μισανοίξουν την πόρτα. Η Αφροδίτη πάει κόντρα, αλλά σου δίνει και την ευκαιρία να ανασυνταχθείς οικονομικά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τoν Άρη στη βάση του ηλιακού σου χάρτη θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια χρειάζονται ρεκτιφιέ και νέες λύσεις. Όπως καινούργια απάντηση χρειάζεται και η παλιά ερώτηση: Ποιος/α (θέλω να) είμαι στ’ αλήθεια; Αυτός/ή που προσπαθεί μακριά από τον κόσμο και σκληρά να δημιουργήσει μια οικογένεια, όπως στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, ή αυτός/ή που προσπαθεί να ζήσει μακριά από το σπίτι και την οικογένεια που αισθάνεται να τον καταβροχθίζει;

Και η άλλη ερώτηση έρχεται από την Αφροδίτη που ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της στον Αιγόκερο (21/12 – 31/1): Σε ικανοποιούν οι σχέσεις στις οποίες εσύ είσαι προγραμματισμένος/η να προσφέρεις αγάπη σε τύπους που μπαίνουν στη ζωή σου σαν απολωλότα πρόβατα και καταλήγουν μετά από λίγο να σου βάζουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι; Σε ικανοποιούν; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Η Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (21/12-31/1) ενεργοποιεί δυσάρεστα την καθημερινότητά σου με πρακτικές ευθύνες και υποχρεώσεις που θα κάνεις με βαριά καρδιά. Η περίοδος αυτή θα περάσει πιο εύκολα όταν τη στιγμή που δεν μπορείς να αποφύγεις μια υποχρέωση, μια εργασιακή αγγαρεία, την ουρά σε κάποιο ταμείο, την επίσκεψη στον οδοντίατρο, μια δουλειά που σου ανέθεσε η μαμά σου, ή ο/η σύντροφος σου, πεις «ΝΑΙ, το κάνω». Ουσιαστικά η Αφροδίτη αποτελεί μια άσκηση ταπεινοφροσύνης και συμφιλίωσής σου με τη γήινη πλευρά της ζωής. Σου υπενθυμίζεται ότι για να γίνεις κύριος πρέπει να έχεις υπάρξει υπηρετών πριν.

Για να κάνεις πράξη τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σου χρειάζεται να βρωμίσεις τα χέρια σου. Όσο για τον Άρη στον Ζυγό, οξύνεται η κατανόηση και το ένστικτο που χρειάζονται για να δεις καθαρά τι υπάρχει πίσω από λέξεις, συζητήσεις, πράξεις, συμπεριφορές. Κάτι αισιόδοξο; Δεν έχουν καμιά σημασία η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία, όταν βρίσκεσαι στη μάχη, αλλά το μυαλό και η στρατηγική – χρησιμοποίησέ τα. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είναι γρουσουζιά να πέσεις σε κατάθλιψη, ή να φοβάσαι ότι κανείς δεν σε θέλει όταν τόσοι άνθρωποι, ή έστω ένας δύο, ενδιαφέρονται ουσιαστικά και ειλικρινά για σένα. Μια γρήγορη ματιά στις διελεύσεις του ηλιακού σου ωροσκοπίου δείχνουν την αιτία γι’ αυτή την τάση εσωστρέφειας και γκρίνιας τις επόμενες εβδομάδες. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερο (21/12-31/1) φαίνεται ότι η ερωτική σου ζωή βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, ή βρίσκεται σε αναταραχή, ή πέφτει σε ξέρα, ή απλά είναι σα να μην υπάρχει ακόμα κι αν υπάρχει.

Παίρνοντας τη θετική πλευρά των διελεύσεων, γενικότερα, φαίνεται ότι όσοι χρειάζεται να αξιολογήσουν τη δουλειά σου και κατ’ επέκταση μπορούν να την επηρεάσουν εκτιμούν τη δημιουργικότητά σου και το σκάψιμο που ρίχνεις στη δουλειά. Το περίεργο είναι ότι πιστεύεις ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Σύνελθε αμέσως. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Μέσα στα χρόνια μαθαίνεις με δύσκολο τρόπο ότι η υπερβολική εξάρτησή σου από τις σχέσεις σε οδηγεί σε βάσανα και απογοητεύσεις. Είναι εντυπωσιακό εντωμεταξύ πόσο πολύ η αναζήτηση της τέλειας Μαμάς ή του τέλειου Μπαμπά μπερδεύεται με την επαγγελματική σου πορεία. Πως η απαίτηση μιας αγάπης χωρίς όρους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία σου στον κόσμο. Ίσως θα ’πρεπε κάποια στιγμή να αναρωτηθείς από ποιον θέλεις να αναγνωριστείς, ποιανού την προσοχή αναζητάς και γιατί. Είναι ερωτήματα που μπορείς να σκεφτείς τώρα που η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη (21/12 – 31/1) στον Αιγόκερο, στον οποίο βρίσκεται και ο Πλούτωνας, που τα τελευταία χρόνια σού αλλάζει τη ζωή μέχρι τα σπλάχνα.

Ταυτόχρονα, με τον Άρη στο ζώδιό σου, είσαι τόσο απασχολημένος/η με μια καθημερινότητα που έχει ανεβάσει στροφές με ραντεβού, ανθρώπους, δουλειά, σπουδές και συναντήσεις, που μπορείς να αισθανθείς ή να υποκριθείς ότι όλα στη ζωή σου πάνε καλά επειδή κινούνται και σε μια έκλαμψη να συνειδητοποιήσεις ότι αφού εσένα έχεις, εσένα πρέπει να φροντίσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να ηρεμήσει για λίγο τη νευρικότητα που σου δημιουργεί ο Κρόνος στον Σκορπιό, που σε έχει στριμώξει οικονομικά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με τον Άρη πάνω από το κεφάλι σου σε συνδυασμό με την Αφροδίτη, που γυρίζει ανάδρομη στον Αιγόκερο (21/12-31/1), μαζί με τον Κρόνο (που αρχίζει να επηρεάζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο), θα ταλαντεύεσαι συχνότερα μεταξύ απαισιοδοξίας και εξάντλησης. Οπότε, κάθε φορά που κάποιος θα σε συμβουλεύει καλοπροαίρετα να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κάνεις υπομονή, η πρώτη σου αντίδραση είναι να τον μαχαιρώσεις με μια ματιά. Ναι… ναι, θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη μέρα, δοκιμάζοντας μάλιστα με το ένα σου πόδι το έδαφος πριν το πατήσεις μετά και με τα δύο, ώστε να μη βρεθείς σε κινούμενη άμμο.

Και, ναι, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να φανταστείς καθόλου πώς θα είναι η ζωή σου σε μια εβδομάδα, σε ένα μήνα, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά. Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που σου χρειάζεται η βεβαιότητα ότι υπάρχει τάξη στο χάος, το φως γύρω σου τρεμοπαίζει. Όσο κι αν προσπαθήσεις να δραπετεύσεις πάντως από μια καταπιεστική καθημερινότητα (εργασιακή και προσωπική), το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από το μυαλό σου, οπότε αντιμετώπισε στα ίσα τα φαντάσματα και τους δεινόσαυρους. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ζούμε στο σημείο εκείνο της ανθρώπινης περιπέτειας που δεν υπάρχει ούτε τεχνοπροφήτης, ούτε χρηματιστηριακός μάντης, ούτε μέντιουμ, ούτε καν σούπερμαν για να προβλέψει προς τα πού θα πάμε, πώς θα είναι η οικονομία τις επόμενες δεκαετίες, πώς θα ζούμε, τι θα απολαμβάνουμε, πώς θα ερωτευόμαστε. Ή πώς θα κάνεις τα δέκα ευρώ που έχεις στην τσέπη σου είκοσι: αυτό είναι το ζήτημά σου τώρα. Η οικονομική σου ασφάλεια. Οι επιθυμίες σου. Το πού, πώς, πόσα για τι;

Βεβαίως το πεπρωμένο λειτουργεί με περίεργους τρόπους και όταν συνειδητοποιήσεις πόσο ανόητο είναι να στεναχωριέσαι για το μέλλον και δεις ότι μπορείς να βρεις την ευτυχία μειώνοντας τις οικονομικές εξαρτήσεις σου και σταματώντας να αγωνίζεσαι λυσσαλέα για την ασφάλειά σου, τότε οι ευκαιρίες έρχονται από τη μέση του πουθενά και βρίσκεσαι να κολυμπάς χαλαρά σε μια θάλασσα λάδι. Ε, καλά… Εύκολα μπορείς να φιλοσοφείς, αλλά με την Αφροδίτη ανάδρομη να αδειάζει την τσέπη. Η προσωπική πείρα δεν σου έχει αποδείξει ήδη ότι κάθε τι που θέλεις εμμονικά έρχεται όταν παύεις να το θέλεις; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η διέλευση του Άρη στον Ζυγό σε συνδυασμό με την Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιό σου δημιουργούν το πρώτο crash test της επόμενης περιόδου, κάνοντας το διάστημα που ακολουθεί πολύ σημαντικό και για τα επαγγελματικά σου αλλά και για τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αναταράξεις, συγκρούσεις, τρικλοποδιές, ένταση, υπερπροσπάθεια αποτελούν τη βεντάλια των πιθανών σεναρίων.

Αν και δεν μπορείς να αποφύγειςτο γεγονός ότι οι κοστουμάτοι πάνω από σένα ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του πεπρωμένου σου, εντούτοις διαθέτεις περισσότερη ευλυγισία από όση φαντάζεσαι. Όσο για την Αφροδίτη, ίσως ξύνει παλιές ιστορίες με επανεμφάνιση χαμένων ερώτων ή φέρνει νοσταλγία για ένα χαμένο παράδεισο ή ακόμα και την επιθυμία να διαλυθείς μέσα σε μια σχέση χωρίς μέλλον. Η απάντηση σε αυτά τα φαντάσματα πρέπει να είναι ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, έχοντας κατά νου ότι η τυχούσα επανεμφάνιση βάζει την παύλα δίπλα στην τελεία που έχει ήδη μπει. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κι ενώ με την Αφροδίτη που γυρίζει ανάδρομη (21/12-31/1) στον Αιγόκερο μπαίνουμε και μπαίνεις σε μια εποχή δυσφορίας με συναισθηματικό χαμηλό βαρομετρικό, ο Άρης στον Ζυγό φέρνει ένα αεράκι πνευματικής διαύγειας. Βεβαίως είναι πιθανόν να συνειδητοποιήσεις ότι οι διελεύσεις στον Ζυγό δεν σου προσφέρουν μόνο νέα ματιά στα πράγματα και τη ζωή σου, αλλά σε σπρώχνουν να ασχοληθείς με τη συμπεριφορά σου και να συνειδητοποιήσεις ότι το μυαλό σου δεν είναι πολύ παρά πάνω από νευρικά κύτταρα που έχουν ως ρόλο τη μεταφορά πληροφορίας, μηνυμάτων και εντολών.

Βεβαίως και δεν ξέρουμε πώς δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε Συνείδηση, αλλά όταν δεχτείς ότι είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τα πράγματα πριν αναλάβεις Δράση, τότε θα αντιληφθείς ότι είναι πιο εύκολο να απολαύσεις τη θαλπωρή της υλικής ευημερίας χωρίς την παράνοια ότι θα μείνεις στο δρόμο – δεν θα μείνεις. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Με αποσυντονισμένο τον 11ο ηλιακό σου οίκο από την ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερο (21/12 – 31/1) δεν είσαι σίγουρος/η για τις δυνατότητές σου, ούτε για το πού πηγαίνεις, ούτε καν για τα όνειρα και τις προσδοκίες σου για το μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει απορρύθμιση στον επαγγελματικό χώρο με δυσφορία/ παρεξηγήσεις/ ασυνεννοησία με τους συναδέλφους ή με τους ανώτερους. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι υποχωρείς εκεί που ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ επιμένεις εκεί που πρέπει, τότε ακόμα και οι συμβουλές των φίλων σου θα μοιάζουν με κόκκινο πανί. Ίσως να αισθάνεσαι επιπλέον ότι καμία ομάδα και κανείς δεν ταιριάζει μαζί σου. Η επιθυμία σου για μια άνετη συγυρισμένη ζωή δεν σημαίνει ότι θα καταλήξεις παντρεμένος με ένα control freak, ή θα δουλεύεις, ή θα γίνεις ένα από αυτά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

< >

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, athens, voice, το φως, φταις, αφοσίωση, διδυμοι, επηρεάζει, τραπεζες, λεων, ειρωνεία, φως, crash, test, ευλυγισία, αρης, διαυγεια, νέα, δραση, σημαίνει, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, η ζωη, πλανητες, επιθυμιες, αφροδιτη, βημα, γυναικα, δουλεια, θαλασσα, καταθλιψη, κοντρα, λεων, οικονομια, ονειρα, περιοδος, φαβα, φως, test, αγαπη, αδιαφορια, αισιοδοξια, απλα, αφοσίωση, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γρουσουζια, διαστημα, διδυμοι, δικη, εδαφος, ευκαιρια, ευκολο, ευκολα, ευρω, ευτυχια, ειλικρινα, υπαρχει, ειρωνεία, εβδομαδα, ενστικτο, εξοδα, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, ευλυγισία, ζωη, ζωδιο, ζωης, εικοσι, υπομονη, θαλπωρη, οικο, κρονος, λαδι, λογο, μαμας, μαζι σου, μακρια, μαμα, ματια, ματι, μικρο, μπορεις, μυαλο, ομαδα, οικογενεια, ουσιαστικα, παμε, πεδια, πεπρωμενο, πλουτωνας, προβατα, πορτα, ραντεβου, ρεκτιφιε, ρολο, σιγουρο, συνεχεια, σκεφτεσαι, σπιτι, σχεδια, ταση, το φως, φαγουρα, φαντασματα, φοβασαι, φταις, φορα, χαος, χειροτερα, ψυχραιμια, αδυνατο, ασφαλεια, crash, δουλειες, εξαρτηση, για σενα, κομματι, καρδια, κρεβατι, λεξεις, μια ματια, νιωθεις, ουρα, ποδια, σημαίνει, θεια, θεματα, βεβαιως, χαλαρα, χερια
Τυχαία Θέματα