Κυβέρνηση: Και τώρα «τρέχουμε»

10:21 7/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Μια μέρα μετά τους συμβολισμούς των Φώτων, και το επιδεικτικό σνομπάρισμα στον Μητροπολίτη Πειραιώς, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην αρένα του ασφαλιστικού, εκεί όπου θα κριθεί εν πολλοίς ολόκληρη η χρονιά για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων και θα συναντηθεί κατά σειρά με την ηγεσία του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ,

του ΣΕΤΕ και ΕΣΕΕ ενόψει της προώθησης της Βουλή της μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό. Οι συζητήσεις εγκαινιάζουν στην ουσία μια σειρά συναντήσεων με τους παραγωγικούς φορείς, και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά τις απόψεις των εργοδοτικών φορέων για το ασφαλιστικό και το ζήτημα της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.

Κι αυτό γιατί είναι βέβαιο ότι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών θα εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τις αυξήσεις, που όπως λένε, είναι αντιπαραγωγικές και συμβάλλουν στην αύξηση της ανεργίας. Σε αυτό το πεδίο έχουν βρει συμμάχους τους εκπροσώπους των δανειστών, που διαρρέουν ήδη μια αρνητική προδιάθεση στο μέτρο αυτό και δείχνουν προς την κατεύθυνση της μείωσης των συντάξεων. Δεν αποκλείεται πάντως, η λύση να βρεθεί κάπου στη μέση και να περιλαμβάνει ταυτόχρονα, αύξηση των εισφορών και μείωση των συντάξεων.

Με τους εκπροσώπους των δανειστών να αναμένονται στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα συναντήσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με αιχμή τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ταξιδέψει στην Ευρώπη και θα συναντηθεί με τους ομολόγους του Υπουργούς Οικονομικών της Πορτογαλίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Φινλανδίας και Ολλανδίας, προτού δει το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις 13 Ιανουαρίου. Σκοπός των συναντήσεων του, να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για το ελληνικό πρόγραμμα, μια μέρα πριν το Eurogroup της 14ης Ιανουαρίου, κι ενώ στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά, θα ανοίξει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της περίπλοκα νομοθετήματα, όπως το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, ενώ παράλληλα θα τρέχει η πρώτη αξιολόγηση από τους εκπροσώπους των δανειστών, που όταν ολοκληρωθεί, ξεκλειδώνει και τις συζητήσεις για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Τα δύσκολα λοιπόν, είναι μπροστά…

The post Κυβέρνηση: Και τώρα «τρέχουμε» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα