Κυριάκος Μητσοτάκης: Παντελώς αναληθή όσα γράφτηκαν – Δεν καταργείται η ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Με προσωπική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter αποφάσισε να απαντήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες περί επιχείρησης κατάργησης από μέρους του της Διαύγειας.

Ο κ. Μητσοτάκης φανερά εκνευρισμένος, θέλησε να απαντήσει άμεσα λέγοντας χαρακτηριστικά «Παντελώς αναληθείς οι φήμες περί κατάργησης της διαύγειας...

Θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου».

Το όλο θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Απίστευτο: Οι διώκτες της διαφθοράς καταργούν τη Διαύγεια» ανέφερε ότι αναμένεται νέα ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο καταργεί την Διαύγεια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ρύθμιση τροποποιεί και αλλοιώνει τον πυρήνα του Ν.3861/2010, γνωστότερου ως «νόμου Ραγκούση», διότι αντικαθιστά την πλέον θεμελιώδη πρόνοια (παράγραφος 2, άρθρο 4), που ορίζει ότι οι διοικητικές πράξεις «δεν εκτελούνται, εάν δεν έχει προηγηθεί η ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο» με άλλη διατύπωση, η οποία προβλέπει ότι οι αποφάσεις του κράτους «ισχύουν από την ανάρτηση τους στο Διαδίκτυο ...εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις ή στις ίδιες τις πράξεις».

Παντελώς αναληθείς οι φήμες περί κατάργησης της διαύγειας... Θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου.

Κυριάκος Μητσοτάκης (@kmitsotakis) October 3, 2013

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα