Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος στην «πρεμιέρα» των 58 της Κεντροαριστεράς [εικόνες & βίντεο]

Κοσμοσυρροή με περίπου 2.000 άτομα να έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής στη συγκέντρωση των 58 της Κενροαριστεράς που πραγματοποιείται στο θέατρο Ακροποόλ παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος

προσερχόμενος στη σημερινή εκδήλωση της «Κίνησης των 58 δήλωσε τη στήριξή του στο νέο εγχείρημα συγκρότησης της Κεντροαριστεράς «ανυπόκριτα, χωρίς μιζέριες, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς κανέναν αποκλεισμό» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρεμιέρα των 58 της Κεντροαριστεράς βασικό θέμα αναμένεται να είναι «η προοδευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας-Για τη δημοκρατική αλλαγή της Ευρώπης». Παράλληλα θα μεταδοθούν μεταξύ άλλων δύο βίντεο με μηνύματα στήριξης στο εγχείρημα, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βασικό υποψήφιο για να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν για λογαριασμό των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς και από τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται στο μήνυμά του να καλεί σε συστράτευση δυνάμεων όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις, σε μία προσπάθεια η ελληνική κεντροαριστερά να συμμετέχει ενωμένη στην προσπάθεια των Σοσιαλδημοκρατών για αλλαγή στην Ευρώπη και επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών της, γεγονός που σηματοδοτεί τις έντονες πιέσεις που ασκούνται στη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη να συμπλεύσει με την «Ελιά».

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση της πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά από το θέατρο Ακροπόλ.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα