Κομισιόν: Έχει γίνει πρόοδος στις συζητήσεις για την Ελλάδα, αλλά…

16:23 3/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Στην παραδοχή ότι γίνεται πρόοδος για την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα προχώρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

«Τεχνικές ομάδες όλων των θεσμών και οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις συζητήσεις και γίνεται πρόοδος για την επιστροφή των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη ενημέρωση στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση

εμπλεκόμενων στη διαπραγμάτευση, η εκπρόσωπος είπε πως η Κομισιόν δεν επιβεβαιώνει ούτε σχολιάζει συγκεκριμένες συναντήσεις, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα.

Ντάισελμπλουμ: «Σύντομα» στην Αθήνα οι θεσμοί

Στην αναφορά ότι αναμένει «σύντομα» την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για συνέχιση των διαβουλεύσεων προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Ολλανδική Βουλή.

«Οι θεσμοί συνεχίζουν τις εργασίες, αλλά τον τελευταίο μήνα δεν καταγράφεται μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας το θέμα του ασφαλιστικού, σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές περικοπές στις συντάξεις. «Οι ελληνικές συντάξεις έχουν κοπεί αρκετά. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια χρέη της χώρας είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Αποσυνέδεσε τέλος το προσφυγικό από τη συζήτηση για την οικονομία και την αξιολόγηση: «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά δεν μπορεί να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση», τόνισε.

The post Κομισιόν: Έχει γίνει πρόοδος στις συζητήσεις για την Ελλάδα, αλλά… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα