Κόλαση στο NBA

Με τους τραυματισμούς να έχουν βαρέσει κόκκινο στο NBA, στο τέλος το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που δεν θα θυμίζει νοσοκομείο!

Τελικά φαίνεται ότι στο NBA τον τίτλο δεν θα το πάρει η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που δεν θα έχει μεγάλους τραυματισμούς. Οι Σικάγο Μπουλς, με το καλύτερο ρεκόρ φέτος, αφού έχασαν πρώτα τον Γιοακίμ Νόα και μετά τον σούπερ σταρ τους Ντέρικ Ρόουζ, στο τέλος αποκλείστηκαν

από την επόμενη φάση, με τους Φιλαδέλφεια 76ερς να παίρνουν τη θέση τους.

Οι Κλίπερς με χτυπημένο τον Κρις Πολ, γονάτισαν εύκολα απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Οι Μαϊάμι Χιτ έχασαν τον ψηλό της μαγικής τριάδας, τον Κρις Μπος με ζημιά στου κοιλιακούς, που όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο των πλέι-οφ. Έτσι ηττήθηκαν μέσα στην έδρα τους από τους μικρομεσαίους Ιντιάνα Πέισερς. Οι Λέικερς ξεπατώθηκαν σε μια σειρά 7 αγώνων με τους Ντένβερ Νάγκετς, όχι γιατί ο Γουόρλντ Πις χτύπησε ο ίδιος, αλλά επειδή χτύπησε δολοφονικά τον Τζέιμς Χάρντεν των Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα να δει τα έξι ματς από τον πάγκο εξαιτίας της τιμωρίας που του επιβλήθηκε και να αναγκάσει τον Κόμπι να φτύσει αίμα για περάσουν οι Λιμνάνθρωποι. Και τώρα που βρήκαν μπροστά τους την φρεσκαδούρα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έχασαν εύκολα, καθώς οι Κέβιν Ντουράν και Ράσελ Γουέστμπρουκ πέταγαν ξεκούραστοι.

Αντίθετα η πιο συγκροτημένη ομάδα, έστω κι αν οι παίκτες της δεν είναι στα πρώτα νιάτα τους, το Σαν Αντόνιο, προχωράει ακάθεκτη χάρη και στην ευρωπαϊκή άμυνα του Γκρεκ Πόποβιτς, αλλά και στο ξανάνιωμα του 36αρη Τιμ Ντάνκαν, που πάει να κάνει ότι πέτυχε πέρσι ο Ντιρκ Νοβίτσκι με τους Ντάλας Μάβερικς. Από όλα αυτά, αυτό που πόνεσε πιο πολύ είναι ο τραυματισμός του Μπος του Μαϊάμι – τραυματισμός που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί. Έστω κι αν οι υπερηχητικοί Ντουέιν Ουέιντ  και Λεμπρόν Τζέιμς βάζουν τριαντάρες. Τα διψήφια ριμπάουντ και οι 20ρες του Μπος θα παίξουν καταλυτικό ρόλο.

Εξίσου στενάχωρος είναι και ο τραυματισμός του Ρόουζ, καθώς είναι πολύ βαρύς, μιας και καταστράφηκε ολοκληρωτικά ο αχίλλειος τένοντας. Πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στα παρκέ σε περίπου έναν χρόνο. Τον μάτιασαν τον πιτσιρικά, που έφτασε αυτό το μήνα να είναι στο εξώφυλλο στο GQ σαν η πιο κοντινή εκδοχή του Μάικλ Τζόρταν. Όσοι αθλητές γνωρίζουν από αχίλλειο τένοντα ξέρουν πολύ καλά, ότι μάλλον όταν επιστρέψει ο Ρόουζ στην αγωνιστική δράση ίσως να πρέπει να αλλάξει αρκετά και το κατεξοχήν εντυπωσιακό παιχνίδι του. Μεγάλο κρίμα αν γίνει αυτό. Όσο δε αφορά του Λέικερς, παρότι τους γουστάρω, δύσκολα τους βλέπω να αντέχουν. Έτσι πάω να χάσω δύο στα δύο, γιατί ήμουν κάπου ανάμεσα σε Μαϊάμι και Λέικερς. Αυτή τη στιγμή, όπως και να το κάνουμε, το πρωτάθλημα φαίνεται ότι πρόκειται να κριθεί ανάμεσα σε δύο ομάδες της Δύσης – στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Εκτός αν τσακιστεί και κανένας δικός τους. Από τους δύο βέβαια προτιμώ Οκλαχόμα, που παίζουν νεανικό και εντυπωσιακό μπάσκετ. Έχω βαρεθεί λίγο το τσούκου-τσούκου μπάσκετ των Σπερς…

Διαβάστε ακόμα:

* Στον

Keywords
Τυχαία Θέματα