«Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες σε περιφέρειες για την ΝΔ – Αυτoί είναι οι υποψήφιοι

Στον προεκλογικό πυρετό των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει μπει για τα καλά η Νέα Δημοκρατία, το επιτελείο πολιτικού σχεδιασμού της οποίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάρτισης της εκλογικής λίστας των υποψηφίων για δήμους και περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, το κυβερνόν κόμμα έχει ήδη κλειδώσει τους 10 από τους 13 υποψηφίους για τις περιφέρειες ενώ φαίνεται πως για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

χρησιμοποιούνται τόσο ονόματα που έχουν εμπειρία των αυτοδιοικητικών πραγμάτων , όσο και ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και βαρυσήμαντα στελέχη της Συγγρού.

Κοινή πεποίθηση εντός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως είναι η ανανέωση προσώπων και η ανάδειξη νέων στην αρένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πρώτο παράδειγμα το κλείδωμα της υποψηφιότητας για την περιφέρεια κεντρικής Ελλάδας του Κώστα Μπακογιάννη, σημερινού δημάρχου Καρπενησίου. Η Συγγρού θέλει να αποφύγει τη λογική των «χρισμάτων» που κυριάρχησε κατά τα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου κάνει λόγο για υποστήριξη στελεχών που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι θα είναι οι Κώστας Μπακογιάννης (Στερεά Ελλάδα), Χριστιάνα Καλογήρου (Β. Αιγαίο), Σεραφείμ Τσόκας (Κρήτη), Γ. Παυλίδης (Ανατ. Μακεδονία-Θράκη), οι νικητές του 2010 Κ. Αγοραστός (Θεσσαλία), Αλ. Καχριμάνης (Ηπειρος), Γ. Δακής (Δυτ. Μακεδονία), Σπ. Σπύρου (Ιόνια), αλλά και -παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα- ο κ. Απ. Τζιτζικώστας που διαδέχθηκε τον έκπτωτο Π. Ψωμιάδη ως περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και, πιθανά, ο Γ. Παπαναστασίου (Δυτ. Ελλάδα).

Μόνες αλλά σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν η Αττική, για την οποία κορυφαία στελέχη εμφανίζονται απρόθυμα να δώσουν τη μάχη, την Πελοπόννησο, όπου αναζητείται ο αντίπαλος του κ. Π. Τατούλη, και το Νότιο Αιγαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα