Κατακαημένη Ελλάς: Όταν ο Γιάνης πήγε στη Ρίγα έχοντας ξεχάσει τις ελληνικές προτάσεις!

Διαβάζοντας το κείμενο, στην αρχή νομίζεις ότι πρόκειται για πλάκα. Σιγά-σιγά όμως συνειδητοποιείς ότι η απίστευτη ιστορία που αποκάλυψε σήμερα (Παρασκευή) η στήλη «Μικροοικονομικός» στα Νέα και αφορά την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε η ελληνική πλευρά τη διαπραγμάτευση, είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα παραθέτει τόσες λεπτομέρειες που δεν είναι δυνατό να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα του. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης έφτασε στη Ρίγα

για το Eurogroup της 24ης Απριλίου συνειδητοποίησε ότι τα είχε όλα, εκτός από τον φάκελο της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τις ελληνικές θέσεις που έπρεπε να μεταφέρει στους ομολόγους του!

Έψαξαν οι συνεργάτες του αλλά πουθενά ο φάκελος. Είχε μείνει στην Αθήνα.

«Να έρθει αμέσως ο φάκελος στη Λετονία», ήταν η εντολή που δόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο η απάντηση που πήραν οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν πως «θέλει τρεις μέρες με το ταχυδρομείο και στον προϋπολογισμό έχουν κοπεί τα κονδύλια για ταχυμεταφορές. Για να πάρουμε το ΟΚ για έκτακτη ταχυμεταφορά απαιτούνται επίσης τρεις μέρες».

Ο φάκελος παρέμενε στην Αθήνα, αφού αντίγραφό του δεν υπήρχε σε κανέναν υπολογιστή, ούτε στον προσωπικό του κ. Βαρουφάκη, ώστε να σταλεί άμεσα και... χωρίς κόστος, με ένα e-mail.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποιος από το υπουργείο βρήκε έναν γνωστό στα ΕΛΤΑ και με 168 ευρώ κατάφερε και έστειλε το φάκελο στη Ρίγα. Ίσως βεβαίως να ήταν καλύτερα να είχαν… χαθεί οι ελληνικές θέσεις αφού η συνεδρίαση εκείνη αποτέλεσε – μέσω της απομόνωσης του - τη χαριστική βολή για την ιδιότητα διαπραγματευτή του Γιάνη Βαρουφάκη. Κατά συνέπεια και για το εναλλακτικό ελληνικό σχέδιο, περί κατάργησης των Μνημονίων.

The post Κατακαημένη Ελλάς: Όταν ο Γιάνης πήγε στη Ρίγα έχοντας ξεχάσει τις ελληνικές προτάσεις! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα