Καρπενήσι: Ένα νησί που γίνεται ο αγαπημένος σου χειμερινός προορισμός [εικόνες]

Στο μυαλό όλων μας, τα νησιά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, τις όμορφες παραλίες, τους μεζέδες πάνω στο κύμα. Υπάρχει, όμως, ένα μέρος που αποδεικνύει ότι η φυσική ομορφιά μπορεί να γοητεύσει όλες τις εποχές του χρόνου.

Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του Νομού, έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποτελεί πόλο έλξης των ταξιδιωτών και το Χειμώνα. Σπορ, ανέσεις, διασκέδαση, αλλά και αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια

σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό τον τόπο και σε προσκαλούν να τον επισκεφθείς.

Γεμάτο ζωή και κίνηση όλο το χρόνο, διαθέτει καλά ξενοδοχεία, ταβέρνες, καταστήματα και αξιοθέατα. Αξίζει να κάνεις βόλτα γύρω από την πλατεία, για να δεις τα μνημεία, τους ανδριάντες του Αντώνη Κατσαντώνη και του Μάρκου Μπότσαρη, την παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τα πλατάνια με τη βρύση. Στην κεντρική οδό Ζηνοπούλου με τα στενά πεζοδρόμια λειτουργούν καφέ, μπαράκια, καταστήματα εξοπλισμού σκι και παντοπωλεία, όπου θα αγοράσεις ό,τι λαχταρά η καρδιά σου.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Μία βόλτα στις Κορυσχάδες, στο γραφικό παραδοσιακό χωριό, τα πέτρινα καλντερίμια με τα καλοσυντηρημένα σπίτια σε μαγεύει. Στην πλατεία θα δεις την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου του 1865 και το ιστορικό δημοτικό σχολείο του 1901, όπου στεγάζεται το ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Ως παραδοσιακός χειμερινός προορισμός, έχει φροντίσει να διαθέτει όμορφους, φιλόξενους ξενώνες.

Χειμώνας χωρίς χιόνι… δεν γίνεται! Στο οροπέδιο του Βελουχίου, λοιπόν, θα αντικρίσεις ένα από τα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που λειτουργεί από το 1974. Εκτείνεται σε 5.500 στρέμματα, σε υψόμετρο από 1.850 μέχρι 2.200 μ. και διαθέτει 11 πίστες, όπου μπορείς να χαρείς τη μεγαλειώδη θέα.

The post Καρπενήσι: Ένα νησί που γίνεται ο αγαπημένος σου χειμερινός προορισμός [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρπενήσι, [εικόνες],karpenisi, [eikones]