Κάιλ Χάινς: Ο σέντερ-τσέπης που δείχνει πως δεν… μασάει! [Bίντεο]

Τι και αν του λείπουν μερικοί… πόντοι; Ο Κάιλ Χάινς, ξέρει να τους κερδίζει από την καρδιά του. Είναι ο παίκτης, που κάνει τη φράση «κατάθεση ψυχής» να παίρνει «σάρκα και οστά» μπροστά στα μάτια των θεατών. Είναι ο παίκτης, στου οποίου το βλέμμα φαίνεται ξεκάθαρα η σιγουριά, και η απόλυτη συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης!

Από τη Δέσποινα Κισκήρα

Γεννημένος στις 2 Σεπτεμβρίου του 1986 και μεγαλώνοντας λίγο έξω από τη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, είχε από πολύ μικρή ηλικία επαφή με τον αθλητισμό. Ο πατέρας του, Ρέγκι, ήταν ενεργό μέλος ακαδημιών

του NFL, όμως, εκείνος δεν άργησε να εκδηλώσει την κλίση του προς την «πορτοκαλί θεά».

Έχοντας ως ίνδαλμα τον Κόμπε Μπράιαντ, ο Αμερικανός ξεκίνησε το κυνήγι του ονείρου. Και τα κατάφερε! Από το 2004 μέχρι και το 2008, αγωνίστηκε στην κολεγιακή ομάδα του UNC Greensboro Spartans, όπου παρά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις δεν έκανε το μεγάλο βήμα και να μπει στα μεγάλα «σαλόνια» του μπάσκετ της Αμερικής.

Το 2008 ήρθε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Α2 κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος (Societa Veroli ), όπου και έμεινε για δύο χρόνια, δουλεύοντας συνεχώς και βελτιώνοντας τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού και του σώματός του. Ο δρόμος είχε ανοίξει.

Το 2010, ο Χάινς μετακόμισε στη Γερμανία, για λογαριασμό της Μπάμπεργκ όπου και χρήστηκε Πρωταθλητής και Κυπελλούχος για τη σεζόν 2010-11. Και από εκεί, το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, ο σέντερ, έφτασε να φορά τα ερυθρόλευκα, και να ζει την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά και να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης, έναντι στο μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης: Την «καλοπληρωμένη και πολυδιαφημισμένη» ΤΣΣΚΑ.

Εκτός από τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α1 για τη φετινή σεζόν, ο Χάινς, έχει να επιδείξει τις επιδόσεις του και τη συνεισφορά του στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού . Το «highlight» της χρονιάς του, ίσως, να είναι ο ημιτελικός της Euroleague της Παρασκευής. Εκτός και αν μας έχει φυλάξει το… καλύτερο για την Κυριακή!

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, κατάφερε, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (69-52 τελικό σκορ), να είναι ο πλέον εντυπωσιακός παίκτης που πάτησε το παρκέ του «Ο2 Arena». Κι΄ όμως, η αποστολή που έπρεπε να βγάλει εις πέρας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη: Είχε μπροστά του την πλέον άρτια φροντ λάιν της Ευρωλίγκα.

Τι και αν είχε «αναλάβει» τους θηριώδεις Κρστιτς, Κάουν και Χριάπα; Ο Χάινς, με τους 198 πόντους του κορμιού του (είναι ο κοντύτερος σέντερ της διοργάνωσης και με διαφορά) κατάφερε να τους κατατροπώσει! Στο τέλος της -συνολικά- εκπληκτικής εμφάνισης του Ολυμπιακού, ο ίδιος αναδείχθηκε ως MVP του ματς, και δικαίως! Τα στατιστικά του (13 πόντοι, δέκα ριμπάουντ και δύο κλεψίματα σε 20 λεπτά συμμετοχής), δεν μπορούν να αποδώσουν στην πραγματικότητα το μέγεθος της δουλειάς που έκανε εντός του αγωνιστικού χώρου.

Η αλτικότητά του, εξάλλου, είναι γνωστή! Έτσι, μπορεί και καλύπτει το μειονέκτημα του ύψους του. Πάνω απ’ όλα όμως, ο «σέντερ τσέπης», παίζει σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο, όχι μόνο λόγω της δουλειάς και του ταλέντου του, αλλά και της ψυχής του.

Μπροστά του, έχει πια, τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι από τους παίκτες-κλειδιά, που μπορούν να χαρίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πειραιώτικη ομάδα τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν εκείνη που τους χάρισε το μαγικό εισιτήριο για τον τελικό. Εκείνος, όμως, μπορεί να γίνει ο «μαέστρος» της αμυντικής λειτουργίας, και να δώσει το «σύνθημα» που θα φέρει άλλη μια ευρωπαϊκή διάκριση στη χώρα μας. Καλή επιτυχία!

Δείτε το βίντεο με την καταπληκτική εμφάνιση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ:

Keywords
Τυχαία Θέματα