Και στο τέλος φταίνε οι δημοσιογράφοι- Πυρ ομαδόν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το επετειακό του βίντεο

Θέσεις μάχης παίρνουν εκ νέου κυβέρνηση και δημοσιογράφοι, αυτή τη φορά με αφορμή το βίντεο της κυβέρνησης που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο tae kwo ndo προκάλεσε την οργή της μεγάλης μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου. Άλλωστε για ακόμη μια φορά οι δημοσιογράφοι και η ελευθερία της έκφρασης βρέθηκαν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η προβολή του σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ προκάλεσε έντονες

αντιδράσεις από κόμματα αλλά και τους συνδικαλιστικούς φορείς του Τύπου.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Πρόκειται, άλλωστε, για πάγια στρατηγική υψηλής έντασης του Μεγάρου Μαξίμου κατά κύριο λόγο να επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στα «ΜΜΕ της διαπλοκής», ενώ δεν είναι λίγοι και οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες που αποδίδουν τα σενάρια που έχουν ξεκινήσει εκ νέου για τα περί πρόωρων εκλογών στη ζέση συγκεκριμένων ΜΜΕ, δοθέντος και του διαγωνισμού που θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ένωση Συντακτών, με μια σκληρή της ανακοίνωση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά φορτώνει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την εφαρμογή της πολιτικής της και κάνει λόγο για στοχοποίηση δημοσιογράφων και προσπάθεια εκφοβισμού τους.

Το βίντεο διάρκειας 10 περίπου λεπτών ξεκινά με εικόνα και ήχο από τα δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης, και περιέχει καβγάδες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τηλεοπτικούς δημοσιογράφους από τα μεγάλα κανάλια.

Ο θόρυβος και η ένταση που προκλήθηκε στα περισσότερα δημοσιογραφικά γραφεία της χώρας ανάγκασε τη διοίκηση της ΕΡΤ να εκδώσει ανακοίνωση όπου υποστηρίζει ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου βίντεο έγινε στα πλαίσια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ και η προβολή του ήταν επιλογή των διοργανωτών κι επισημαίνει ότι η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων.

Αργά χθες το βράδυ απάντησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και με ανακοίνωσή του υποστηρίζει - ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι οι αντιδράσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων αγγίζουν τα όρια του γελοίου: «Το βίντεο που προβλήθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «συνόψιζε αυτό που ο λαός διατηρεί ολοζώντανο στην μνήμη του από τις κρίσιμες στιγμές του τελευταίου χρόνου: την πρωτοφανή προσπάθεια των ΜΜΕ της διαπλοκής να επηρεάσουν τις εξελίξεις, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, καλώντας τον κόσμο να πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, μιλώντας για αναπόφευκτη αποβολή της χώρας μας από το ευρώ και προειδοποιώντας για βιβλικές καταστροφές σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Αριστεράς».

Πρώτος είχε αντιδράσει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, γράφοντας στο twitter:
«Αυτό που κάνει αυτήν τη στιγμή η #ert είναι ντροπή. Και η προπαγάνδα έχει τα όρια της. Η Ελλάδα δεν είναι Β. Κορέα», ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και το Ποτάμι. Η Σοφία Βούλτεψη δήλωση ότι «Μόνο εκπρόσωποι ολοκληρωτικών καθεστώτων κατασκευάζουν φανταστικούς εχθρούς προκειμένου οι ίδιοι να εμφανίζονται ως υπερασπιστές του λαού. Η στοχοποίηση αποτελεί πράξη φασισμού», ενώ από τις αναρτήσεις στο facebook ξεχώρισε αυτή του Γιώργου Αμυρά από Το Ποτάμι που έγραψε τα εξής: «Το να στοχοποιείς δημοσιογράφους σε ένα βίντεο για να «διασκεδάσεις» το κομματικό σου ακροατήριο είναι εύκολη υπόθεση. Το δύσκολο για τους σκηνοθέτες του κ. Τσίπρα θα ήταν να μεταδώσουν τα βίντεο με τις προεκλογικές του δηλώσεις τον Ιανουάριο κ Σεπτέμβριο για να θυμηθούν όλοι ότι έταζε λαγούς με πετραχήλια στον κάθε πικραμένο».

Δείτε το βίντεο

The post Και στο τέλος φταίνε οι δημοσιογράφοι- Πυρ ομαδόν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το επετειακό του βίντεο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα