Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι και την κορυφή – Νίκησε 80-66 τον Παναθηναϊκό

Αλλαγή στην κορυφή της Α1 Ανδρών από σήμερα, με τον Ολυμπιακό να περνά πρώτος μετά τη νίκη στο ΣΕΦ με 80-66 επί του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός του ότι υποχρέωσε τους «πράσινους» στην πρώτη φετινή ήττα ύστερα από 15 αγωνιστικές, κάλυψε και τη διαφορά της ήττας (69-73) στον πρώτο γύρο και πλεονεκτεί των «πρασίνων» στην ισοβαθμία.

Η νίκη της πειραϊκής

ομάδας οφείλεται αποκλειστικά στο φανταστικό πρώτο ημίχρονό της, διάστημα στο οποίο έπαιξε το καλύτερο φετινό μπάσκετ και οικοδόμησε μια διαφορά 24 πόντων (53-29), που προηγουμένως είχε φτάσει και στους 30 (49-19), την οποία οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρά τη μεγάλη προσπάθεια στην τρίτη περίοδο δεν κατόρθωσαν να καλύψουν.

Το αργό τέμπο των πρώτων λεπτών, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά με τη δεύτερη πεντάδα για να κόψει με τα φάουλ το ρυθμό των γηπεδούχων, ουδόλως προοιωνιζόταν τη συνέχεια. Με το σκορ στο 4-4 ο Σπανούλης πήρε «φωτιά», έσπρωξε την ομάδα του σε ένα σερί 7-0 ευστοχώντας από παντού και με το «πόδι στο γκάζι» συνεχώς, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (27-9)!

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα στην οργάνωση και ο μόνος που απειλούσε το αντίπαλο καλάθι ήταν ο Ραντούλιτσα, αλλά δεν ήταν αρκετός. Με αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς η διαφορά έφτασε στο +28 (44-16) στο 15ο λεπτό, αφού οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να ακολουθήσουν αυτό τον καταιγιστικό ρυθμό, ενώ περίπου στο 18΄ το ταμπλό έγραφε 49-19, πριν μειώσουν οι «πράσινοι» με τρίποντα στους 24!

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Διαμαντίδη να σουτάρει 2/2 τρίποντα, δίνοντας πρώτος το σύνθημα της αντεπίθεσης. Με σερί 8-0 ο Παναθηναϊκός έριξε τη διαφορά στους 16 πόντους (37-53) στα πρώτα δύο λεπτά, κι όταν στην επίθεση μπήκαν από την περιφέρεια και οι Φώτσης, Φελντέιν οι «πράσινοι» πλησίασαν στο -9 (54-63), αλλά το buzzer beater τρίποντο του Παπαπέτρου στην εκπνοή της περιόδου έκανε το 66-54 και αποδείχθηκε καθοριστικό στον ψυχολογικό τομέα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καμία διάθεση να παίξουν με τη φωτιά και να καταστρέψουν ό,τι είχαν χτίσει με πολύ ενέργεια και ιδρώτα ως εκείνη τη στιγμή. Συγκεντρωμένοι και πιεστικοί ξανά στην άμυνα οι γηπεδούχοι, φρόντισαν να κρατήσουν στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου άποντο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά από 12 έως 14 πόντους και με τον Χάκετ να «κόβει το βήχα» των φιλοξενούμενων κάθε φορά που επιχειρούσαν να πλησιάσουν, όπως στο 68-59 που είχε δύο συνεχή τρίποντα, έστειλε την ομάδα του στο +17 (76-59) πέριξ του 36ου λεπτού, με την πειραϊκή ομάδα να κάνει στο τέλος διαχείριση χρόνου και να φτάνει χωρίς χτυποκάρδια στη νίκη.

The post Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι και την κορυφή – Νίκησε 80-66 τον Παναθηναϊκό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα