Η συγκλονιστική συνέντευξη με τον πιο γνωστό δήμιο της Σαουδικής Αραβίας [βίντεο]

Στο Δυτικό κόσμο υπήρχε η γκιλοτίνα. Λίγο παλιότερα ο αποκεφαλισμός με το σπαθί (γνωστός τρόπος επιβολής της θανατικής ποινής στα χρόνια της βασιλείας του Ερρίκου του Ογδόου της Αγγλίας). Η Μαρία Αντουανέτα, η Ανν Μπολέιν, η Κάθριν Χάουαρντ, η Μαίρη της Σκωτίας είναι περιπτώσεις ευγενών που -κατόπιν δίκης- κρίθηκαν ένοχες. Απονομή της δικαιοσύνης; Ο θάνατος με αποκεφαλισμό.

Ο δυτικός κόσμος κατάφερε να απεμπολήσει την βάρβαρη θανατική ποινή με εξαίρεση κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ. Ο ανατολικός και ισλαμικός κόσμος, όμως, όχι.

Η θανατική ποινή συνιστά κομμάτι της άρρηκτα συνδεδεμένης με τη θρησκεία κουλτούρας τους. Μέχρι πρόσφατα οι εκτελέσεις γίνονταν με πυροβολισμό. Μία μοναδική σφαίρα πετύχαινε την καρδιά των καταδίκων και -όπως είναι φυσικό- τους σκότωνε ακαριαία.

Είχαν, ωστόσο, σημειωθεί και περιστατικά όπου οι εκτελεστές αστοχούσαν, με αποτέλεσμα οι θανατοποινίτες να υποφέρουν πολύ, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, καθώς η σφαίρα πετύχαινε άλλα σημεία του κορμιού τους. Έτσι, έπρεπε να υποστούν τον πυροβολισμό κατ' επανάληψη, ζώντας τις τελευταίες τους στιγμές με πολλή αγωνία, τρόμο και πόνο.

Γι' αυτό, λοιπόν, οι ισλαμικές κυβερνήσεις στη Σαουδική Αραβία θεώρησαν σωστό να επαναφέρουν τις εκτελέσεις δι' αποκεφαλισμού, κατά τις οποίες ο δήμιος, με μία αστραπιαία κίνηση, πετυχαίνει το στόχο του, χωρίς οι κατάδικοι να νιώσουν το παραμικρό (αν και υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο για τη συγκεκριμένη μέθοδο εκτέλεσης).

Γίνεται αντιληπτό πως αυτή τη... δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ο καθένας. Λίγοι είναι αυτοί που θα άντεχαν κάτι τέτοιο. Παρ' όλα αυτά, το επάγγελμα του δήμιου έχει πολύ καλές απολαβές για όσους το επιλέγουν, ενώ απαιτεί απλά «ταχύτητα κινήσεων, συναισθηματική αποστασιοποίηση από τους μελλοθάνατος, πίστη και αφοσίωση στο Ισλάμ και... ψυχραιμία».

Γνωστό τηλεοπτικό κανάλι της Σαουδικής Αραβίας θέλησε να πάρει μία συνέντευξη- εξομολόγηση από το γνωστότερο δήμιο της περιοχής, τον Αμπντάλα Μπίσι, φέρνοντάς τον στα πλατό του στούντιο. Μάλιστα, ο Μπίσι καθυστέρησε, καθώς, όπως είπαν οι παρουσιαστές στους τηλεθεατές, εκείνη την ώρα εκτελούσε μια θανατική ποινή.

Σε ερώτηση που του έγινε αν έχει τύχει να εκτελέσει ανθρώπους που ήξερε, απάντησε: «Ναι, βεβαίως! Σκοτώσαμε πολλά άτομα και, φυσικά, ανθρώπους που ήξερα. Αλλά, αυτός που σφάλλει, αξίζει το θάνατο».

Ο Αμπντάλα Μπίσι, ο επίσημος δήμιος στη Σαουδική Αραβία (και ο πιο καλοπληρωμένος) αποκάλυψε τα μυστικά του επαγγέλματός του μπροστά στην κάμερα (και στα παιδιά του), περίεγραψε την καθημερινότητά του και ανέφερε πως, όταν είχε πρωτοδεί τον -επίσης δήμιο- πατέρα του εν δράσει, μικρό αγόρι τότε, είχε σοκαριστεί.

Είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως δήμιος αρκετά χρόνια πριν, κατόπιν παρότρυνσης του πατέρα του. Στην αρχή έβλεπε εφιάλτες, δεν άντεχε αυτό που ζούσε καθημερινά. Πλέον, όμως, έχει συνηθίσει αυτό που κάνει, μιας και ασκεί «μια δουλειά, όπως είναι όλες οι άλλες».

Όπως ο ίδιος λέει, «Δόξα στον Αλλάχ, τώρα όλα είναι καλά»...

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα