Η κυβέρνηση βγάζει τα νύχια της στην Τρόικα: Καθ΄οδόν για μονομερή ενέργεια στους πλειστηριασμούς

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον στη μονομερή νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, λόγω απαιτήσεων της Τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χωρίς να είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση θα κινείται η ρύθμιση, γεγονός που δείχνει πως στο Μέγαρο Μαξίμου νοιώθουν σαν την γάτα που έχει κολλήσει στον τοίχο και βγάζει τα νύχια της για να περάσει από την άμυνα στην επίθεση.

Από 1η Ιανουαρίου αίρεται αυτομάτως το καθεστώς προστασίας συγκεκριμένων κοινωνικών

ομάδων, ενώ κυβερνητικά στελέχη αμφισβητούν κατά πόσο η νομοθετική ρύθμιση θα «περάσει» από τη Βουλή. Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει σε συμφωνία με την Τρόικα για τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα προκειμένου να ανατεθεί στη μεριά των δανειστών η ευθύνη για μη επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διευκρίνισε, ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η προσπάθεια να κλείσουν ορισμένα θέματα -τουλάχιστον τα προαπαιτούμενα- πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου. «Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, για να τα κλείσουμε πριν από το Eurogroup» δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική, διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», δήλωσε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». «Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα