Το κύμα Σύρων προσφύγων έφερε αύξηση στις τιμές των ενοικίων στην Βουλγαρία

Οι τιμές των ενοικίων στη Σόφια παρουσιάζουν άνοδο το τελυταίο δίμηνο, εξαιτίας του κύματος προσφύγων από τη Συρία, σύμφωνα με όσα επικαλείται η καθημερινή εφημερίδα Troud.Παρά την δεινή οικομνομική κατάσταση των προσφύγων, εύποροι συμπατριώτες τους επιλέγουν να νοικιάσουν κάποιο κατάλυμα, ενώ αρκετοί εξακολουθούν να διαβιούν στις προσωρινές εγκαταστάσεις διαμονής, που παρέχει το βουλγαρικό κράτος.

Η επεξεργασία στοιχείων από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες κτηματομεσιτικών

υπηρεσιών δείχνει ότι τα μισθώματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο στις περιοχές της Σόφιας, Κράσνα Πολιάνα και Όβτσα Κούπελ, που βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα από τα προσφυγικά κέντρα.

Στην Κράσνα Πολιάνα, οι τιμές των ενοικίων τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 12%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Το μηνιαίο μίσθωμα για ένα διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο σε 195 ευρώ τον Νοέμβριο, έναντι 174 ευρώ τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, στην Όβτσα Κούπελ, τα μισθώματα αυξήθηκαν κατά 7% και τον Νοέμβριο έφθαναν κατά μέσο όρο στα 237 ευρώ.

Φόβοι που εκφράστηκαν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών κοντά στην αγορά Ζένσκι Παζάρ θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την περιοχή, για να αποφύγουν την εισροή αλλοδαπών, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι πρόσφυγες δείχνουν προτίμηση στα μεγάλα διαμερίσματα, όπου μπορούν να φιλοξενήσουν μια οικογένεια με πολλά παιδιά ή και περισσότερες οικογένειες, επισημαίνουν οι μεσίτες ακινήτων.

«Εάν οι πρόσφυγες εγκατασταθούν εδώ, βρουν εργασία και ενταχθούν στην τοπική κοινωνία, η επίδραση στην αγορά ακινήτων θα είναι ακόμη πιο ισχυρή» δήλωσε μεσίτης ακινήτων στην Troud.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα