Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έδιωξε τον Μπογιόπουλο από τον Ριζοσπάστη

Η απομάκρυνση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την εφημερίδα Ριζοσπάστης έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά στην κοινή γνώμη αναφορικά με τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στην αποχώρηση του και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι η ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε για την απόλυση του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος απόλυσης του κ. Μπογιόπουλου ήταν η άρνηση του να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, ενώ φήμες που κυκλοφόρησαν, ο δημοσιογράφος

είχε ενημερώσει τους ανωτέρους του ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι στο νέο καταστατικό του ΚΚΕ, προβλέπεται ότι τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφεξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος (περίπου 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται από τους εργαζόμενους η παραίτηση τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας. Πάντως, ο κ. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από την εφημερίδα και ότι δεν ήθελε να παίρνει χρήματα. Ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος της πολιτικής απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνση του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Μπογιόπουλος, βρισκόταν στο «στόχαστρο» της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ εδώ και καιρό. Ήδη από το 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος είχε ενημερώσει τις εσωκομματικές οργανώσεις ότι η έκδοση του βιβλίου «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Η κατάσταση οξύνθηκε όταν ο κ. Μπογιόπουλος αρθρογράφησε τον περασμένο Μάρτιο στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ο οποίος πήρε μορφή χιονοστιβάδας κατά της ακολουθούμενης πολιτικής και τελικά το κόμμα οδηγήθηκε στην συντριπτική ήττα των εκλογών του 2012. Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του κατέκρινε την ηγεσία για τους χειρισμούς της και σημείωνε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών “πλησιάζουμε” το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό». Επίσης είπε ότι η διακηρυσσόμενη «Λαϊκή Συμμαχία» είναι «μία “συμμαχία” μόνο για του εαυτό μας». Επίσης σημείωσε τη λάθος πορεία που είχε πάρει το κόμμα η οποία «δεν περπατάει: οργανωτική στασιμότητα, πτώση κυκλοφορίας Ριζοσπάστη, επίπεδο ταξικού κινήματος, οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα