Η εβδομάδα ξεκινά απολαυστικά! Συνταγή για κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου

Το αγαπημένο κοτόπουλο αυτή τη φορά συνοδεύεται από πουρέ κολοκύθας. Η ιδέα ανήκει στο μοναδικό Τάσο Αντωνίου του mamapeinao.gr. Θα την αντιγράψεις κι εσύ;

Υλικά

1 κρεμμύδι σε ροδέλες2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες2 φέτες ψωμί πολύσπορο3/4 φλιτζ. ντοματάκια σε κονσέρβα3 ½ φλιτζ. ζωμό κότας2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες1 φλιτζ. πουρέ από κολοκύθα8 στήθη από κοτόπουλοΕλαιόλαδοΚόλιανδροΛάιμ

Διαδικασία

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα για 4 λεπτά περίπου,

προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει απομείνει, τηγανίζουμε τις 2 φέτες ψωμί και στη συνέχεια τις προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες στο μπολ.

Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε τις πιπεριές και το μισό ζωμό κοτόπουλου και αφού ανακατέψουμε καλά, μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά προσθέτοντας τον πουρέ κολοκύθας και τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Τρίβουμε τα στήθη κοτόπουλου με λίγη καυτερή πιπεριά και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και τις φέτες λάιμ.

The post Η εβδομάδα ξεκινά απολαυστικά! Συνταγή για κοτόπουλο με πουρέ κολοκύθας από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα