Η επίθεση χταποδιού σε καβούρι που εξέπληξε και τους επιστήμονες [βίντεο]

Μπορεί τo χταπόδι να φαίνεται αργό, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας από του καλύτερους θηρευτές της θάλασσας και όταν η πείνα είναι μεγάλη δεν περιμένει να του έρθει το θήραμα στη θάλασσα...

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένα μεγάλο μαύρο χταπόδι να παραμονεύει για να επιτεθεί σε ένα τεράστιο καβούρι.

Δεν διστάζει να του επιτεθεί όσο εκείνο είναι στα βράχια, έξω από το νερό, και με γρήγορες κινήσεις να τυλιχτεί πάνω του και να το τραβήξει στη φωλιά του.

Τα χταπόδια έχουν υψηλή νοημοσύνη και θεωρούνται δεινά αρπακτικά διαθέτοντας μια ποικιλία

από φυσικά όπλα στη διάθεσή τους, η συγκεκριμένη επίθεση όμως εξέπληξε ακόμα και την… επιστήμη.

«Όλα τα κοινά χταπόδια των ρηχών νερών είναι σαρκοφάγα και δαγκώνουν τα θηράματά τους, σκοτώνοντας τα με την ουσία νευροτοξίνη. Τα καβούρια είναι από τις αγαπημένες τροφές τους. Εφόσον τα βράχια είναι υγρά μπορούν να μείνουν εκτός νερού για ένα ή δύο λεπτά, στο συγκεκριμένο βίντεο όμως προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία επιτέθηκε το κεφαλόποδο έξω από το νερό. Στην αρχή νόμιζα ότι έβλεπα το βίντεο σε επιτάχυνση», δήλωσε στο National Geographic ο Ρότζερ Χέινλον, επιστήμονας του βιολογικού εργαστηρίου θαλάσσιας ζωής της Μασαχουσέτης.

The post Η επίθεση χταποδιού σε καβούρι που εξέπληξε και τους επιστήμονες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα