Η ελληνική κρίση, ο Χαρδούβελης, και η μοναξιά της Αργεντινής έναντι των κερδοσκόπων

15:56 6/8/2014 - Πηγή: KoolNews

Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών υποχρεώθηκε να διορθώσει λάθη στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων (ΕΝΦΙΑ) όπως δήλωσε στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα, βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων ζητούν οι διορθώσεις για τις οποίος έχει δεσμευτεί το υπουργείο Οικονομικών να γίνουν άμεσα, δηλαδή και πριν την πληρωμή της πρώτης δόσης.

«Έχουμε αναγνωρίσει πολλά λάθη που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Χαρδούβελης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή.

«Ήδη, μάλιστα, προ ενός μηνός, επιλήφθηκα του θέματος και διόρθωσα πολλά λάθη τα οποία δεν έχετε δει καν και πιάνουν περίπου 2 εκατ. κόσμο. Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, αλλά θα το κάνουμε...», είπε.

Σε ο,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έχει προοδευτικό χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη όλων να δημιουργηθεί μια διεθνώς ανταγωνιστική οικονομία που θα φέρει θέσεις εργασίας, θα κρατήσει τη νεολαία μέσα στη χώρα και θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών».

Ο Χαρδούβελης και η Αργεντινή

Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έχει προκύψει για την χρεοκοπία της Αργεντινής, επισημαίνοντας ότι στην αντιπαράθεση με τους κερδοσκόπους, η Αργεντινή ήταν μόνη της και γι΄αυτόν το λόγο, μια δεκαετία μετά την πρώτη χρεοκοπία, παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές.

Πολλή δουλειά έριξε και ο ίδιος ο υπουργός για να διορθώσει τον ΕΝΦΙΑ...

«Πιστεύω ότι το κύριο ζητούμενο αυτής της συζήτησης είναι αν μια χώρα από μόνη της μπορεί να αναμετρηθεί με τη δύναμη των διεθνών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» είπε ο κ. Χαρδούβελης. «Στην αντιπαράθεση με τους κερδοσκόπους, η Αργεντινή ήταν μόνη της. Γι αυτόν το λόγο αντιμετωπίζει περιπέτειες ακόμη, πάνω από μια δεκαετία μετά την πρώτη χρεοκοπία της, και παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές. Η Ελλάδα, αντιθέτως, συναποφάσισε με τους Ευρωπαίους εταίρους της και είχε τη στήριξή τους. Στην ελληνική κρίση, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια βρήκαν απέναντί τους ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία ανταποκρίθηκε, παρέχοντάς μας χρηματοδότηση, με μακρά περίοδο χάριτος, με μακροπρόθεσμες λήξεις αποπληρωμής, και με χαμηλό επιτόκιο. Και μάλιστα, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι μόνο το 2013 εξοικονομήσαμε περίπου 8,5 δισ. ευρώ από τα χαμηλότερα επιτόκια, που αντιστοιχεί σε περίπου 4,5% του ΑΕΠ».

Οι απαιτήσεις του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε από την πλευρά του, ότι με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα. «Θέση μας είναι πως το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

The post Η ελληνική κρίση, ο Χαρδούβελης, και η μοναξιά της Αργεντινής έναντι των κερδοσκόπων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα