Η διαμονή κρατάει λιγότερο κι από γάμο του Γκλέτσου – Ζευγάρι αλλάζει σπίτι κάθε χρόνο από το 1955

Η μετακόμιση σημαίνει αλλαγές κάτι το οποίο δεν αρέσει ιδιαίτερα στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό όμως δεν ισχύει για ένα ζευγάρι το οποίο έχει αλλάξει 60 διαφορετικά σπίτια κατά τη διάρκεια της ζωής του και συνεχίζει, ενώ υπήρχαν χρονίες που άλλαξε πάνω από δύο φορές τόπο κατοικίας.

Η 80χρονη Ολίβια Γουάινες και ο άνδρας της Ρέι παντρεύτηκαν το 1955 και έκτοτε μετακομίζουν συνέχεια. Μάλιστα έχουν κάτσει σε κάποια σπίτια μόνο μερικές εβδομάδες.

Ο λόγος ήταν ότι ο Ρέι ήταν στο

ναυτικό και κάθε φορά που πήγαινε σε ένα καινούριο πόστο, η οικογένεια αναγκαζόταν να μετακομίζει συνέχεια. Επίσης η οικογένεια έμεινε και σε αρκετές ξένες χώρες όπως την Γαλλία, την Αυστραλία, το Γιβραλτάρ και την Τανζανία.

Το ζευγάρι ζούσε σε σπίτια τα οποία νοίκιαζε. Το μόνο σπίτι που έμειναν περισσότερο βρισκόταν στο Κουήνσλαντ της Αυστραλίας, συνολικά 7,5 χρόνια. Στη συνέχεια αποφάσισαν να το πωλήσουν λόγω του ότι δεν άντεχαν την φασαρία από το μπαρ που βρισκόταν δίπλα τους.

«Πάντα μας άρεσε να μετακομίζουμε και να πηγαίνουμε σε καινούρια μέρη αλλά κάτσαμε στο Κουήνσλαντ λόγω του ότι κανένας δεν ήθελε να αγοράσει το σπίτι μας», είπε η Ολίβια.

Τελικά το ζευγάρι τα κατάφερε. Μάλιστα, πούλησε το σπίτι τρεις φορές παραπάνω από την αξία του και κέρδισε αρκετά χρήματα.

Το 1973 ο Ρέι πήρε σύνταξη και το ζευγάρι αγόρασε ένα σπίτι του 17ου αιώνα για 22,000 ευρώ. Τελικά το πούλησε για 30,000 ευρώ. Σήμερα η αξία του σπιτιού ανέρχεται στα 826,000 ευρώ! Η Ολίβια είπε ότι ήταν το αγαπημένο της σπίτι και συνεχίζει: «κάποιες στιγμές εύχομαι να είχα μία κρυστάλλινη σφαίρα επειδή κάποια από τα σπίτια που είχαμε αγοράσει με τον Ρέι, σήμερα αξίζουν μία περιουσία. Πάντως αυτό που αξίζει περισσότερο από τα χρήματα είναι οι εμπειρίες που είχαμε και αυτό δεν μπορεί να κοστολογηθεί».

Η Ολίβια έχει ένα μαγαζί με αντίκες από τα σπίτια τα οποία έμενε τις οποίες πουλάει «άνοιξα το μαγαζί για να ξεφορτωθώ πράγματα που συνέλεγα για χρόνια».

Τώρα το ζευγάρι σχεδιάζει να μετακομίσει ξανά καθώς μένει εδώ και 4,5 χρόνια στο Χέρτφορντσαϊρ: « τα ταξίδια με κρατάνε νέα αλλά όσο μεγαλώνω γίνεται όλο και πιο δύσκολο και δεν ανυπομονώ και πολύ να πακετάρω τα πράγματά μου».

1 από 26 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα