Αλλαγή σχεδίων για την Τρόικα – Θα επιστρέψει στην Ελλάδα όταν η κυβέρνηση θα «συνετιστεί»

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, η Τρόικα θα αργήσει να επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη.

«Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη» αναφέρει ο αξιωματούχος, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί

παράγοντες στη χώρα μας δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «δεν συζητούνται οριζόντια μέτρα, αλλά στοχευμένα».

Συγκεκριμένα, οι Ευρωπαίοι εταίροι εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα δεν χρειάζεται αλλά ούτε είναι και σωστό να προέλθουν από οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά θα είναι από δημοσιονομικού χαρακτήρα, οι οποίες θα αφορούν συγκεκριμένες στοχευμένες περικοπές δαπανών με σκοπό την εξοικονόμηση σχεδόν δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, η ομάδα Τόμσεν θα επιμείνει στην υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων, με απόδοση στον προϋπολογισμό του 2014 με στόχο να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως υπολογίζεται, το δημοσιονομικό κενό του 2014 είναι δύο δισεκατομμύρια ευρώ, στοιχεία με τα οποία διαφωνεί η Αθήνα η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κοινοτικές πηγές επεσήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει τα τέσσερα προαπαιτούμενα του Μνημονίου ώστε να εκταμιευτεί η τελευταία υπο-δόση του Ιουλίου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Από τα πρώτα προαπαιτούμενα είναι η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα 12.500 υπαλλήλων, ενώ ακολουθεί η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ καθώς δύο από τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες θα πρέπει να κλείσουν.

Τρίτη απαίτηση είναι η αποπληρωμή εκκρεμών οφειλών προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ενώ τέταρτη ο νέος κώδικας των δικηγόρων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα