“Η Χρυσή Αυγή θα ρίξει την κυβέρνηση”!

Δύο σενάρια, κάτω από άκρα μυστικότητα, προωθεί η Χρυσή Αυγή  κατά τη διάρκεια ή λίγο πριν την ψήφιση των μέτρων λιτότητας στη Βουλή, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη».

Tο πρώτο σενάριο που εξετάζουν στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, είναι να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο εντός του Κοινοβουλίου, κατά την ψήφιση των μέτρων δηλαδή, είτε με το να αποδοκιμάσουν ή ακόμη και με το να προπηλακίσουν κάποιον βουλευτή εκ των τριών κομμάτων

που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στα συν αυτής της επιλογής είναι η διεθνής προβολή που θα τους εξασφαλίσει, δεδομένου ότι όταν θα μπουν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και ειδικά των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας θα στραφεί εκεί. Στον αντίποδα, ωστόσο, μια τέτοια κίνηση, θα συνιστούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα πάντα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ενέχει σοβαρούς κινδύνους σε θεσμικό επίπεδο καθώς αυτό που σκέφτονται στη Χρυσή Αυγή είναι, λίγες ώρες πριν την ψήφιση των μέτρων να παραιτηθούν ομαδικά. Αυτό αυτομάτως θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές στις περιφέρειες που εκλέγονται, οι οποίες σημειωτέον είναι από τις μεγαλύτερες της χώρες.

Κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε άλλωστε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β’ Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τις οποίες, μάλιστα, έχασε η ΝΔ, η οποία ήταν τότε κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα