Η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, η πρόταση μομφής και το… ταξίδι στα σύννεφα

Πλούσια η θεματική ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με τα θέματα που περιλαμβάνει να είναι η Τρόικα, τα νέα μέτρα, το σκάνδαλο των ναυπηγείων και φυσικά η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει αποφασισμένη να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη με την πρόταση μομφής που κατέθεσε

εναντίον της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «μέγιστη θεσμική εκτροπή» και για έλλειψη «κοινωνικού ερείσματος και λαϊκής νομιμοποίησης». Αναμένεται δε να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό γιατί δεν συμβάλει με πρωτοβουλίες και κινήσεις στην επιτυχή κατάληξη της Εξεταστικής που συγκροτεί το Ευρωκοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας μάλιστα και την προεκλογική του δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα κάνει μια Εξεταστική και αυτή θα είναι για το Μνημόνιο.

Η Δημοκρατία δεν φοβάται τίποτα, ο κ. Σαμαράς φοβάται την Δημοκρατία» τονίζει ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ χαρακτηριστικά συμπληρώνει πως «και ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και την άλλη μέρα πήρε πόδι».

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα μπαίνει πλέον επί του προσωπικού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Real.gr, ρίχνοντάς του πολλά κατηγορώ με πρώτο «την φυγοδικία του από τη Βουλή». Μάλιστα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μέσω της πρότασης δυσπιστίας το ΠΑΣΟΚ, που αναδεικνύεται στον αδύνατο κρίκο της κυβέρνησης, θα εμφανιστεί ως «συνιστώσα της ΝΔ», ενώ απορία εκφράζουν για το ενδεχόμενο «λευκό» ή «παρόν» της ΔΗΜΑΡ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Levy Economics Institute

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, το μεσημέρι σήμερα, στις 15.45΄, θα απευθύνει χαιρετισμό σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute.

Έπεσε από τα... σύννεφα ο Τσίπρας

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ηχήσουν οι σειρήνες το πολέμου στην πολιτική σκηνή της χώρας ελήφθη στον... εναέριο χώρο της Φραγκφούρτης. Εκεί το αεροσκάφος της γραμμής από την Ουάσιγκτον για την Αθήνα σταμάτησε για ανεφοδιασμό , εκεί ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε σχετικά με τον έφοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ . Όταν στη γερμανική πόλη ο Αλέξης Τσίπρας - που συνοδευόταν από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Νίκο Παππά - άνοιξε το κινητό του και είδε τα sms που τον ειδοποιούσαν για την επέμβαση των ΜΑΤ κατέληξε στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. Τα τηλέφωνα έπεσαν βροχή, αφού συνομίλησε τηλεφωνικά με στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Γιάννης Δραγασάκης και όρισε για το απόγευμα σύγκλιση του προεδρείου της ΚΟ με διευρυμένη σύνθεση και συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ομοφώνως συμφωνήθηκε η κατάθεση της πρότασης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα