Γιώργος Τεκτερίδης: Ο «φρουτάκιας» που ήθελε να κάψει μία δημόσια υπηρεσία

Επί ποδός τέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη λόγω ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος με ένα μπιτόνι βενζίνη και ένα πιστόλι φωτοβολίδων εισέβαλε στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, πήρε όμηρο την διευθύντρια της υπηρεσίας και απειλούσε να βάλει φωτιά σε όλο τον χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιώργο Τεκτερίδη ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε παράνομο στοίχημα και σε «φρουτάκια». Ο 62χρονος άνδρας απαιτούσε να του επιστραφεί

ένα ποσό το οποίο –σύμφωνα με τον ίδιο- του είχε παρακρατηθεί παρανόμως.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί όταν ένας ηλικιωμένος εισέβαλε στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Θεσσαλονίκη με ένα μπιτόνι βενζίνη και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Αμέσως επικράτησε αναστάτωση, ενώ ο 62χρονος άνδρας απείλησε να βάλει φωτιά σε όλο το κτήριο.

Στο σημείο έφτασαν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο χώρος εκκενώθηκε γρήγορα ωστόσο εντός έμειναν μόνο ο ηλικιωμένος και η διευθύντρια της υπηρεσίας. Οι διαπραγματευτές που έφτασαν στο σημείο άρχισαν τις συνομιλίες μαζί του προκειμένου να τον πείσουν να μην πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Η ώρα περνούσε, αυτός ήταν ανένδοτος και δεν υποχωρούσε και τότε η Αστυνομία αποφάσισε να επέμβει δραστικά. Αστυνομικοί με πλήρη εξοπλισμό εισέβαλαν το κτήριο τον αφόπλισαν, τον συνέλαβαν και τον έβγαλαν από το κτήριο από την πίσω πόρτα. Η περιοχή γύρω από τις οδούς Ερμού και Καρόλου Ντιλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχε αποκλειστεί προληπτικά από την αστυνομία, ωστόσο πλέον στο σημείο επικρατεί ηρεμία.

Ποιος είναι ο Γιώργος Τεκτερίδης

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που είχε κάνει ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Γιώργος Τεκτερίδης είχε εμπλακεί στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο, τα γνωστά «φρουτάκια», ενώ αίσθηση είχε προκληθεί από την φωτογραφία που είχε δει το φως της δημοσιότητας όπου ο επιχειρηματίας βρισκόταν στο γραφείο του τότε υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη.

Το zougla.gr δημοσιεύει πως όταν ξεκίνησε την έρευνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ασφάλεια Γιαννιτσών είχε εντοπίσει ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο στο οποίος μέσα βρίσκονταν μετρητά ύψους 340.750.000 δραχμών ή ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όπως επίσης και οκτώ τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολαρίων.

Μεταξύ των ευρημάτων ήταν 16.000 μετοχές της εταιρείας «Sparknet», δύο «χρυσές κάρτες» απεριόριστης πίστωσης, 12 βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ποσού 600.000 γερμανικών μάρκων και 86.000 δολαρίων, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών μάρκας «Μπερέτα» και 27 σφαίρες ιδίου διαμετρήματος, καθώς και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

Τελικά προέκυψε πως ήταν ο άνθρωπος που πήγε τον παράνομο στοιχηματισμό στην Πέλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα