Για τον Εουσέμπιο – Με δάκρυα στα μάτια ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατακτά τη Χρυσή Μπάλα

Η αγωνία τόσων μηνών και οι κόντρες των υποστηρικτών των τριών υποψηφίων έφτασαν στο τέλος τους σήμερα το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων της FIFA, όπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ο νικητής της Χρυσής Μπάλας για το 2013, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να την κατακτά, όντας ο ποδοσφαιριστής που την είχε πάρει για τελευταία φορά πριν το Μέσι.

Υπό το βλέμμα της συντρόφου του Ιρίνα Σάικ και με το μικρό γιο του στη σκηνή, ο Κριστιάνο υποδέχτηκε στην αγκαλιά του τη Χρυσή Μπάλα για δεύτερη φορά

στην καριέρα του, μετά το 2008 και είναι βέβαιο ότι την αφιερώνει και στον Εουσέμπιο, αν και στην ομιλία του δεν το ανέφερε.

«Πρώτα απ' όλα θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην ομάδα και την Εθνική. Χωρίς την προσπάθεια τους τίποτα δε θα ήταν πιθανό. Είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις αυτό το βραβείο. Όλους όσους ασχολήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο με μένα θέλω να τους ευχαριστήσω. Τη γυναίκα μου, το γιο μου, τους φίλους μου. Είναι μια τρομερά συναισθηματική στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν σε αυτό.»

Ο Πορτογάλος βγήκε πρώτος στις προτιμήσεις του κοινού με ποσοστό 7,99% και ακολούθησε ο Μέσι με 24,72. Ο μεγάλος αδικημένος της βραδιάς, ο Φρανκ Ριμπερί πήρε 23,39%, ενώ πολύ μικρά ποσοστά πήραν οι Ιμπραΐμοβιτς, Νεϊμάρ και Ινιέστα.

Όσον αφορά τις άλλες βραβεύσεις, καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Γιουπ Χάινκες, καλύτερη παίκτρια η Γερμανίδα τερματοφύλακας Ναντίν Άνγκερερ και καλύτερο γκολ αυτό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο φιλικό με τη Σουηδία απέναντι στην Αγγλία.

Καλύτερη 11αδα αναδείχτηκε η εξής: Νόιερ, Λαμ, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα, Τσάβι, Ριμπερί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, Ιμπραχίμοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα