Φουλ για τελικό οι Σπερς – Άνετο 2-0 τους Θάντερ με όργια του Τόνι Πάρκερ

Έτοιμοι να πάνε στον τελικό του κορυφαίου πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκονται οι Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς, οι οποίοι έκαναν εύκολα το 2-0 στους τελικούς της Δύσης απέναντι στους Θάντερ των Ντουράντ-Γουέστμπρουκ και πάνε για σκούπα όπως και πέρσι απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις. Πρωτιά για την αγέραστη τριάδα Πάρκερ-Τζινόμπιλι-Ντάνκαν.

Με το επιβλητικό 112-77 οι Σαν Αντόνιο Σπερς πέτυχαν δεύτερη συνεχή νίκη απέναντι στην Οκλαχόμα, έχοντας σε καταπληκτική βραδιά τον και φέτος MVP τους, τον Τόνι Πάρκερ που πέτυχε 22 πόντους και είχε 5 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε ο Ντάνι Γκριν με 21. Εξίσου καλοί και οι Ντάνκαν (14π.), Τζινόμπιλι και Μπορίς Ντιό (11π. έκαστος).

Σημείο κλειδί του ματς ήταν το 50-44 όταν οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 έφτασαν στο +14 στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πόποβιτς μπήκε ακόμα πιο φουριόζα και με σερί 13-4 έφτασαν στο 71-48, για να λάβει το ματς διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η τριάδα των Πάρκερ-Τζινόμπιλι-Ντάνκαν έφτασε τις 111 νίκες σε πλέι-οφ και όπως αναφέρει το Sport24.gr έγινε η πρώτη τριάδα που το καταφέρνει αυτό, με την τριάδα των Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson και Michael Cooper με 110 νίκες να κατείχε το σχετικό ρεκόρ μέχρι χθες.

Για τους Θάντερ, τα δύο μεγάλα αστέρια τους, Ντουράντ και Γουέστμπρουκ, έμειναν στα ρηχά, με 15 πόντους και πολλή μεγάλη αστοχία. Οι Σπερς βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών για να βγουν πρωταθλητές Δύσης και να πάνε στον τελικό όπου θα περιμένουν το νικητή του ζευγαριού της Ανατολής, μεταξύ Μαϊάμι Χιτ και Ιντιάνα Πέισερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα