Φλαμπουράρης: Χρειαζόμαστε και το τελευταίο ευρώ, να φέρουμε όλοι τα λεφτά μας πίσω

Έκκληση σε όλους τους Έλληνες – πολιτικούς και μη – να φέρουν τα χρήματά τους πίσω στην Ελλάδα απηύθυνε ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας ότι σε αυτή τη μάχη επιβίωσης που δίνει η χώρα είναι χρήσιμο και το τελευταίο ευρώ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης επέκρινε επιπλέον τους Γκίκα Χαρδούβελη και Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε για τις ιδιωτικοποιήσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του για σταδιακή αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής και χορήγηση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

«Πρέπει

να όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης, προτού αφήσει αιχμές γιας τον Γκίκα Χαρδούβελη. «Άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912».

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία «ειδάλλως θα καταστραφεί όλη η Ευρώπη». Ειδικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε λόγο για ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό το τι ψήφισε ο λαός, προσαρμογή και σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς.

«Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία... Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά. Δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά», είπε για τους εταίρους και πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και είναι αυτό που θέλουμε. Εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου… δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα».

Ο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού απέκλεισε την πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών («είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε»), καθώς και την προώθηση νέων υφεσιακών μέτρων. «Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος».

Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά... Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει». Για τα αεροδρόμια, πάντως, διευκρίνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Σχετικά με το Ελληνικό ο κ. Φλαμπουράρης, επισήμανε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% - 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε ο υπουργός.

Τέλος, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι είναι τραγικό να βγαίνει να λέει όσα λέει για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και να ζητά την απομάκρυνσή του την ώρα της διαπραγμάτευσης.

The post Φλαμπουράρης: Χρειαζόμαστε και το τελευταίο ευρώ, να φέρουμε όλοι τα λεφτά μας πίσω appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα