Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε 891 κιλά χασίς σε… έπιπλα

Η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών ανακοίνωσε την εξάρθρωση σπείρας αποτελούμενης από 3 Αλβανούς υπήκοους που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, μετά από πολύμηνες έρευνες της Διώξης εντοπίσθηκαν αρχικά τα δύο από τα τρία συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης και τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση, για να εξακριβωθεί ο τόπος διαμονής τους και ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών.

Οι δύο αλλοδαποί διαπιστώθηκε ότι ήταν υπεύθυνοι για την παραλαβή των ναρκωτικών που έφθαναν από την Αλβανία και στη συνέχεια

τα συσκεύαζαν ξανά και τα απέκρυπταν.

Οι ποσότητες της κάνναβης που παραλάμβαναν συσκευάζονταν αεροστεγώς και μέσα τους τοποθετούνταν ουσίες (καφέ, οδοντόκρεμα) που δυσκολεύουν την ανίχνευση τους, από αστυνομικούς σκύλους, σε περίπτωση ελέγχου. Στη συνέχεια, έβαζαν τις συσκευασίες με την κάνναβη σε έπιπλα (ντουλάπες, μπαούλα κ.λπ.) προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό, ως οικοσκευή.

Στις έρευνες εντοπίστηκαν 891.100 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα