Άρση ασυλίας για Καμμένο, Κακλαμάνη και Ηλιόπουλο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πάνου Καμμένου, του Νικήτα Κακλαμάνη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ όσον αφορά την περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, δεν έγινε δεκτή η άρση της ασυλίας του από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Για τον Πάνο Καμμένο

η άρση υπερψηφίστηκε από 148 βουλευτές, με 100 κατά, 4 παρών και 1 άκυρο, με αιτία την προτροπή του «λιντσάρετε τον» απευθυνόμενος στο κοινό για το δήμαρχο Χρήστο Πάχτα.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπέστη την άρση της ασυλίας του για υπόθεση ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένη περίπτωση φθοράς- υποβάθμισης του περιβάλλοντος, με 177 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 66 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».

Η τρίτη, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη, για εξακολουθητική απιστία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ και η τέταρτη αφορούσε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, για οπλοφορία.

Για τον κ. Ηλιόπουλο η αίτηση άρσης έγινε δεκτή με 223 «υπέρ», 14 «κατά», 14 «παρών» και 2 «λευκά», ενώ για τον κ. Σταθάκη ψήφισαν 59 «υπέρ», 171 «κατά», 21 «παρών» και 2 «λευκά».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα