He nailed it: Ο Τζουντ Λο τα κατάφερε σε ένα ρόλο με αξεπέραστο παρελθόν

Ο Τζουντ Λο τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε μια άλλη φάση της ζωής, της καριέρας και της εν γένει φιλοσοφίας του και αυτό αποτυπώνεται εναργώς στην απόδοσή του στους διάφορους ρόλους που ερμηνεύει, προς το καλύτερο και ποιοτικότερο και το αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά στη θεατρική παράσταση «Ερρίκος Ε΄» που ανεβαίνει στο Λονδίνο, έχοντας ένα ρόλο που στο παρελθόν προσέφερε σπουδαίες ερμηνείες από άλλους ηθοποιούς.

Ο Τζουντ Λο υποδύεται το βασιλιά Ερρίκο τον Ε΄στο θέατρο

Noel Coward, στην καρδιά του εμπορικού Γουέστ Εντ, και πάλι σε σκηνοθεσία του Mάικλ Γκράντατζ, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει το Λο στον Άμλετ το 2009.

Ο Λο κατάφερε με την ερμηνεία του να μη θυμίσει σε τίποτα το Λόρενς Ολίβιε και τον Κένεθ Μπράνα που στο παρελθόν είχαν στιγματίσει το ρόλο και ταυτόχρονα να έχει απόδοση ίδιου διαμετρήματος. Οι κριτικοί αποθεώνουν τον ηθοποιό λέγοντας πως ανύψωσε με την ερμηνεία του μια κατά τ΄άλλα απλή σκηνοθεσία.

Χαρακτηριστικά ο κριτικός θεάτρου Μάικλ Μπίλινγκτον γράφει για το Τζουντ Λο: προτείνει τον «αδίστακτο χαρακτήρα του, που είναι η άλλη όψη του ηρωισμού του. Δεν περιμένει, βέβαια, κανείς σήμερα από βασιλιάδες του Μεσαίωνα να υπακούν στη Συνθήκη της Γενεύης. Αλλά, πολύ περισσότερο από τον Αμλετ του, ο Λο μάς παρουσιάζει έναν διχασμένο χαρακτήρα του οποίου η σπλαχνική επιφάνεια καλύπτει μια βίαιη λύσσα. Ο ηθοποιός ωριμάζει όσο περνούν τα χρόνια και μπαίνει κάτω από το πετσί των ρόλων του. Το είδαμε πρόσφατα και στην παράσταση του «Αννα Κρίστι» του Ευγένιου Ο’ Νιλ στο θέατρο «Ντόνμαρ».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα