Έτσι ήταν ο Άγιος Νικόλαος όταν ζούσε [εικόνες]

Με αφορμή την σημερινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν με τεχνικά μέσα το πραγματικό πρόσωπο του επισκόπου της Λυκίας.

Εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι με ειδικές γνώσεις στον τομέα της ανάπλασης προσώπων έκαναν μετρήσεις στο κρανίο του Αγίου που βρίσκεται σε Ρωμαιοκαθολικό Ναό στο Μπάρι και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το κατά πόσο είναι ακριβής η απεικόνισε ωστόσο η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακή.

Δεν είναι

η πρώτη φορά που επιστήμονες εξετάζουν ενδελεχώς το κρανίο αφού και παλαιότερα, ομάδα Ιταλών επιστημόνων υπό τον Λουίτζι Μαρτίνο ανέλαβε μετά από εντολή της Αγίας Έδρας να φωτογραφίσει και να μελετήσει τα ιερά λείψανα. Πάνω σε αυτή την έρευνα η ανθρωπολόγος Κάρολιν Γουίλκινσον προσπάθησε να αναπλάσει το πρόσωπο του επισκόπου των Μυρών της Λυκίας που έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. Υπενθυμίζεται πως στην Δύση, το πρόσωπο του Αγίου Νικολάου θεωρείται το πρότυπο πάνω στο οποίο βασίσθηκε ο Σάντα Κλάους, αφού σύμφωνα με την παράδοση εκείνος έφερνε τα δώρα στα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα